1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Lasterikkad perekonnad! Aasta Suurpere tiitlile kandideerib 23 lasterikast perekonda
Lasterikkad perekonnad! Aasta Suurpere tiitlile kandideerib 23 lasterikast perekonda

Lasterikkad perekonnad! Aasta Suurpere tiitlile kandideerib 23 lasterikast perekonda

Aasta Suurpere 2016 konkursi võitja, seitsmelapseline perekond Aan Tartumaalt

Aasta Suurpere konkursil osaleb 23 perekonda, kellest kõige lasterikkamas kasvab 11 last. Kandidaatide seas on ka üks üheksalapseline ning kaks seitsmelapselist perekonda. Aasta Suurpere tiitel ja sellega kaasnev rahaline preemia summas 4000 eurot antakse võitjale üle juba 13. mail toimuval Suurperepäeval Tallinna Loomaaias.

Tiitli väljaandmise eesmärk on väärtustada ning tunnustada Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi. Aasta Suurpere aunimetuse annavad Eesti Lasterikaste Perede Liit ja Bigbank ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.

„Sel aastal on kandidaatide nimekiri väärikalt pikk,“ sõnas MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „See tähendab, et Eestis on väga palju häid inimesi, kes on endale vaevaks võtnud toredaid suurperekondi konkursile esitada. Juba kaheksandat korda välja antava Aasta Suurpere tiitli võitja välja selgitamise teeb see aga ülimalt keeruliseks, sest kõik kandideerivad perekonnad on tublid, töökad ning teistele eeskujuks.“

„Eelmisel aastal võitis konkursi perekond Aan Tartumaalt. Selle suurpere vanemate Janne ja Peetri kasvatada on seitse last. Nad on eeskujuks paljudele teistele ning neid võib iseloomustada kui aktiivseid, rõõmsameelseid ja avatud inimesi.”

Juba 13. korda toimuva traditsioonilise Suurperepäeva patroon on Urmas Vaino.

Head Uudised GoodNews