1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laulupeol serveeritakse rekordilised 210 000 supiportsjonit
Laulupeol serveeritakse rekordilised 210 000 supiportsjonit

Laulupeol serveeritakse rekordilised 210 000 supiportsjonit

Laulupeol serveeritakse rekordilised 210 000 supiportsjonitXXVI laulu- ja XIX tantsupeo suurtoetaja Põltsamaa Felix tarnib seekord peolistele rekordilise 210 000 supiportsjonit, mis on läbi aegade suurim rahvapeolaud.

Täna Salme kultuurikeskuses toimunud naiskooride ettelaulmisel esitlesid Põltsamaa Felix ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA tänavuse laulu- ja tantsupeo ametlikku suppi ehk värskekapsaborši. Kokku serveeritakse laulu- ja tantsupeolistele ligikaudu 210 000 portsjonit suppi, mis on suurim kogus, mida korraga ühel suurel rahvaüritusel on pakutud.

AS Põltsamaa Felix turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on laulu- ja tantsupidu Põltsamaa Felixi jaoks aasta olulisim ning suurim toetusprojekt. “Sellest projektist võidavad väiketalunikud Jõgevamaalt Virumaani ning Kesk-Eesti inimesed, kuna Põltsamaa Felix on üks suurimaid kodumaise tooraine kokkuostjaid ning Kesk-Eesti suurim tööandja,” lisas Viilol.

Laulupeosupi ehk värskekapsaborši retsepti koostas Põltsamaa Felixi tootearendaja Karin Veeroja, kelle sõnul valmib supp ainult eestimaisest toorainest ning säilitusaineid ja maitsetugevdajaid tootmisel ei kasutata.

“Kokku kulub laulupeosupi valmistamisele ligi 23 tonni erinevaid köögivilju: 10 tonni kartulit, 5 tonni punapeeti, lisaks veel porgandit, kapsast ja sibulat kokku 8 tonni jagu,” lisas Karin Veeroja. Laulupeosupi jaoks vajalikud kartulid, porgandid ja punapeet on pärit Jõgeva-, Tartu- ja Põltsamaa piirkonna kasvatajatelt, kellest kõige suurema koguse tarnivad Felixi pikaajalised koostööpartnerid Janek Lass ja Tarmo Pärn. Supi jaoks vajaminev liha ja lihasaadused on pärit Atrialt.

Tänavuse laulu- ja tantsupeo toitlustamisprojekt saab olema läbi aegade suurim. “Otsustasime katta Eestimaa suurima peolaua ning serveerida peolistele 210 tuhat portsjonit peosuppi,” ütles Marek Viilol.

Ehkki “Laulupeosupiks” on seekord valitud värskekapsaborš, pakutakse laulupeolistele kokku nelja erinevat Põltsamaa Felixi suppi: borši kõrval saavad esinejad nälga kustutada seljanka, rassolniku ja hernesupiga.

“Kõik laulu- ja tantsupeol pakutavad supid on säilitusainetevabad ning ilma lisaaineteta, samuti lähtusime retseptide koostamisel tervislikkusest ja naturaalsusest. Näiteks on kõik peolistele pakutavad supid valmistatud vähendatud soolakogusega,” selgitas Karin Veeroja.

“Esimestena said 2014. aasta laulupeosuppi proovida Salme kultuurikeskuses proovis osalenud naiskoorid, kuid peagi korraldame laulupeosupi degusteerimised kõigile huvilistele ka Tallinnas Järve keskuses, Tartus Lõunakeskuses ning samuti Pärnus ja Rakveres,” ütles Viilol.

XXVI laulu- ja XIX tantsupeo ametlik laulupeosupp, Felixi värskekapsaborš jõuab ka kogu Eestimaa köökidesse. “Erilise sildiga laulupeosupp jõuab juba aprilli lõpus poelettidele üle Eesti, nii et iga laulupeo austaja ja sõber saab seda kodus perele ja sõpradele pakkuda,” lisas Marek Viilol. Kokku toodab Põltsamaa Felix jaemüügiks 30 000 purki laulupeosuppi.

Põltsamaa Felix on varem laulu- ja tantsupeolisi toitnud 2007, 2009 ja 2011. aastal.

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 300 toodet kaheksa erineva kaubamärgi all.

Head Uudised GoodNews