1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lauluväljakul tähistati Hiina uusaasta saabumist
Lauluväljakul tähistati Hiina uusaasta saabumist

Lauluväljakul tähistati Hiina uusaasta saabumist

Lauluväljakul tähistati Hiina uusaasta saabumistEile tähistati Tallinna lauluväljakul meeleolukalt Hiina uusaasta saabumist.

Peo avamisel ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar: „Tere tulemast siia, talvisele Lauluväljakule tähistama Rohelise Puuhobuse aasta saabumist! Kuigi meil on külm ja maa kaetud lumega, tähistab Hiinas tänane päev kevadfestivali – aasta suurima pidustuse algust.

Tallinn on rikas linn, sest siin elab paljude erinevate rahvaste esindajaid ja on koos killukesi erinevatest kultuuridest. Olgem rõõmsad, et meil, tallinlastel on põhjust tähistada aastavahetust rohkem kui üks kord. Sel aastal tähistab Tallinn Hiina uusaasta saabumist juba viiendat korda. Kultuurisild Tallinna ja Pekingi vahel, mis võimaldab meil õppida paremini tundma Hiina eksootilist kultuuri, lähendada maid, mida lahutavad tuhanded kilomeetrid, on saanud iga aastaga tugevamaks.Tervitame soojalt meie tänaseid külalisesinejaid Pekingist, samuti meie oma draakonitantsijaid, tuletsirkust ja trummareid, kes aitavad Hiina uusaasta saabumist kommetekohaselt ja vääriliselt tähistada. Toogu nende esinemine teile rõõmu südamesse ja soojust hinge sel talvepäeval.“

Sel aastal oli Hiina uusaasta tähistamisel Tallinnas üht-teist uut – üritus oli viidud Kadrioru pargist lauluväljakule, et mahutada kõik üritusele tulijad ning tagada neile paremad tingimused, seda nii parkimiseks kui ka kontserdi ja ilutulestiku vaatamiseks.

Hiina kalendri järgi on algav aasta YANG PUU HOBUSE aasta, mida tasub Idamaade tava järgi vastu võtta austusega ja sisemises rahus. Üldiselt peetakse Hiina astroloogias Hobuse aastat õnnelikuks aastaks, mis toob õnne ja häid asju.

Head Uudised GoodNews