1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Laupäeval algab metsanädal
Laupäeval algab metsanädal

Laupäeval algab metsanädal

Foto: Matti Paglant

Sel laupäeval algab Metsanädal 2013. Metsanädala sündmuste põhirõhk langeb käesoleval aastal Metsapealinna 2013 – Elvasse.

Metsanädal avatakse Elvas koos matkahooajaga, Elva Matkakeskusest saavad sel puhul alguse erinevad matkad, toimuvad töötoad ning avatakse Hendrik Relve põlispuude fotonäitus. Üritused algavad kell 10.30 hommikul.

Metsanädala sündmused jätkuvad Elvas pühapäevase hundijuttude õhtuga, uut nädalat alustatakse puidufirmade külastuspäevaga. Järgnevatel päevadel on kavas veel Elva keskkonnapäev, metsakonverents ja metsapealinna lauluvõistlus. Sündmused kulmineeruvad laupäeval, 04. mail metsapealinna kümnenda sünnipäeva tähistamisega. Päev algab juba hommikul kell 9, kui Kultuurikeskus Sinilind ümbruses avatakse metsapealinna laat. Päeva jooksul saab Elvas osa veel puukujurite võistlusest, kellatornijooksust ning ainulaadse vineerist skulptuuri KÄBI valmimisest.

Sünnipäevapidustused lõpevad kontserdi ja etendusega Elva Lauluväljakul.

Metsanädala üritustega tahab metsapealinn Elva tõsta inimeste arusaama sellest, et metsa on Eestis igal pool. „Pargid, haljas- ja rohealad hõlmavad ligi pool Elva linna territooriumist. Igal aastal istutatakse linna juurde puid ja uuendatakse haljastust,“ rääkis Elva linnapea Toomas Järveoja.

„Elva tahab metsapealinnana julgustada ja ergutada ka teisi linnu Eestis ning teiste linnade elanikke rohkem pöörama tähelepanu sellele, et Eestis on selline hea võimalus – ilma suurema pingutuseta ja pikkade vahemaadeta minna metsa loodust nautima, tehes seda samal ajal looduse suhtes vastutustundlikult,“ lisas Elva Linnavolikogu esimees ja Kultuurikeskuse Sinilind juhataja Leelo Suidt.

„Metsanädal ei tähenda, et ainult metsapealinn Elva seda tähistab. Igaüks üle Eesti võiks sel nädalal mõelda rohkem metsale ja käia metsas, kas niisama jalutamas, sportimas või siis uurimas, kas midagi tuleks ette võtta oma metsa seisundi parandamiseks,“ lisas metsanädala pikaaegne projektijuht Mart Kelk Eesti Metsaseltsist.

Head Uudised GoodNews