1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäeval toimub Tallinnas elamumajanduskonverents
Laupäeval toimub Tallinnas elamumajanduskonverents

Laupäeval toimub Tallinnas elamumajanduskonverents

business-silhouette-1017221-mMustamäel kultuurikeskuses „Kaja“ toimub laupäeval, 8. novembril ülelinnaline, esinejate- ja teemaderohke elamumajanduskonverents.

Tänavuse elamumajanduskonverentsi teemadeks on „Roheline pealinn“, „Kodukulude kokkuhoid“, „Kortermajade renoveerimine“ jpm. Lisaks ettekannetele ja paneeldiskussioonidele on konverentsi kavas projekti „Roheline õu“ parimate autasustamine.

„Tallinna elamumajanduskonverentsist on kujunemas igasügisene traditsiooniline suursündmus,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Liiatigi andsid mullu väliskülalised konverentsile lausa rahvusvahelise mõõtme – kortermajades alternatiivenergia kasutamise kogemustest rääkisid spetsialistid Dresdenist.“

Võrk lisas, et elamumajanduskonverentsist on kasu nii korteriühistute juhtidele kui korteriomanikele. „Osalejad saavad teadmisi ja näpunäiteid, kuidas nii kogu maja kui ka üksikkorterit tõhusamalt majandada – kuidas energiat kokku hoida jne,“ lausus Võrk.

Linnapea Edgar Savisaar räägib avakõnes linna edasistest arengutest, linnaelaniku heaolu tõstmise eesmärgilistest plaanidest ja tegevustest. Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Karl Õiger  annab ülevaate Mustamäe majade tehnilisest olukorrast ning kohaliku ühistu esimees vahendab kortermaja tervikrenoveerimise ja energiasäästlikumaks muutmise kogemusi ja tulemusi.

Iga korteriomanik peaks olema kursis ka uuest korteriomandi- ja korteriühistuseadusest tulenevate olulisemate muudatustega – selles asjas jagab linnarahvale selgitust justiitsministeeriumi esindaja.

Head Uudised GoodNews