1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lauri Liiv: ootan põnevusega filmimuusika-teemalist kontserti Palamuse kirikus
Lauri Liiv: ootan põnevusega filmimuusika-teemalist kontserti Palamuse kirikus

Lauri Liiv: ootan põnevusega filmimuusika-teemalist kontserti Palamuse kirikus

Foto: Kristjan Lepp

Muusik Lauri Liiv on kirglik filmivaataja ja mõistagi oskab ta professionaalina hinnata filmimuusikat. Peagi toob Liiv aga publikuni oma emotsioonid, oskused ja võimed filmidest tuntud laulude esitamisel. Seda saab näha juulikuu viimasel pühapäeval Jõgevamaal Palamuse kirikus toimuval kontserdil „Armastatud filmimuusika“.

Usutluses Heade Uudiste portaalile ütles Lauri Liiv, et peab esinemist Palamusel ja ühist etteastet sellest paigast võrsunud lauljanna Kadri Tegelmanniga väga põnevaks sündmuseks.

Palamuset nimetas Lauri sümpaatse auraga „linnakeseks“, mille eriti koduseks muudab Oskar Lutsuga seonduv. Tänavu suvel saab Lauri Liiv ka mõned päevad puhta. Tõeliseks energiaallikaks enda jaoks peab ta loomingulist tööd.

Missuguseid mõtteid ja emotsioone sõna „filmiklassika“ teis tekitab?

Eesootaval kontserdil Palamuse kirikus laulame tõesti klassikaks muutunud muusikateoseid nii Eesti kui ka välismaa filmidest. Mulle tähendab see väga huvitavat repertuaari. Saan esitada väga erinevaid stiile. Nii neid, mis on mulle igapäevasemalt omasemad kui ka selliseid, mida ma igapäevaselt ei laula. Olen ise ka suur filmikunstiaustaja ja filmivaataja, kes vaadanud tohututes kogustes filme. Kontserdil laulan ka ühe klassikalise ooperi aaria ja klassikalise dueti koos Kadri Tegelmanniga.

Palamuse kirik
Foto: Metsavend/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Palamuselt võrsunud mezzosopran Kadri Tegelmann töötab lauljana Hollandis. Kas olete ka varem kohtunud?

Kontsert on korraldajatel (MTÜ Look ) väga pikka aega ette planeeritud. Korra möödunud talvel kohtusime Kadri Tegelmanniga ka Tallinnas ja vestlesime teineteisega tund-poolteist kohvikus. Musitseerinud me aga veel koos pole. Proovid on alles ees ja kontsert tuleb väga põnev. Olen Youtube`is Kadri Tegelmanni järele heas mõttes ka luuranud.

Kadri Tegelmann
Foto: Pärnu ooper

Kui sageli olete varem viibinud Palamusel, kuidas mõjub selle kultuuriloolise ja looduskauni paiga aura?

Kordi kokku lugeda ei tea. Neid pole just väga palju, kuid ka mitte liiga vähe. Kooliaastatel olen käinud Palamusel ekskursioonil ja uudistanud ka kuulsat vanaaegset koolimaja (Palamuse kihelkonnakooli muuseum). Hiljem on mind Palamusele toonud esinemised koos ansambliga Black Velvet ja mõned teisedki kontserdid. Olen laulnud ka Palamuse kirikus. Muljed Palamuselt on kindlasti positiivsed. Mõned päevad tagasi sattusin puhkama Kuremaale. Palamuse jäi tee peale ja sealt sai ka läbi sõidetud. Palamuset võiks kutsuda sümpaatse auraga väikseks „linnakeseks“. Oskar Lutsu taust teeb selle paiga eriti mõnusaks ja koduseks.

Mõneti humoristlik küsimus. Kas te olete ka unistanud Oskar Lutsu huumoripreemiast? Paroodia, mida olete viljelenud telesaates „Su nägu kõlab tuttavalt“ on ju parasjagu huumorihõnguline. Näiteks viimati sai preemia näitleja Raivo E. Tamm, kes on laulnud ka muusikalides.

(Lauri Liiv naerab vastuse algul) Raivo E. Tamm on kindlasti preemiat ka väärt. Ma ei ütleks, et ma humorist olen. Kui mulle peaks aga kunagi preemia antama, siis ma kätt ette ei pane ning ära ei ütle.

Mis tänavu suvel veel plaanis, kas jääb aega ka puhata?

Paar viimast suve on läinud peaaegu ainult töö tähe all. Tänavu saab aga veidi ka puhata. Saan mõned päevad Eestis ringi sõita või ka välismaale minna. Kuskilt peab ju suveks energiat ammutama.

Foto: Kristjan Lepp

Kuidas ennast laete?

Olen sedavõrd oma tööd armastav inimene, et tegelikult annabki mulle energiat töö nii teatrilavadel kui ka kontsertidel. Enda vormishoidmiseks harrastan ka sporti. Käin jõusaalis ja sõidan igapäevaselt jalgrattaga. Jalgratas on mu igapäevane liiklusvahend.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews