1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Leivaigatsus saab leevendatud! Fazer saadab võõrsil elavatele eestlastele musta leiba
Leivaigatsus saab leevendatud! Fazer saadab võõrsil elavatele eestlastele musta leiba

Leivaigatsus saab leevendatud! Fazer saadab võõrsil elavatele eestlastele musta leiba

Fazer2Fazer kutsus veebruarikuus kõiki üles andma oma võõrsil elavatest lähedastest, et leevendada Eesti Vabariigi aastapäeva puhul välismaal elavate eestimaalaste leivaigatsust Musta leiva saadetisega. Üleskutsega tuli kaasa ligi 350 eestlast ja tänu kümnele õnnelikule loosivõitjale lennutab Fazer Musta leiva saadetised ühtekokku kümnesse riiki alates USAst lõpetades Jaapaniga.

Fazeri pagaritoodete kategooriajuhi Marie Ojamaa sõnul viidi algatust läbi juba teist korda ning see pälvis taaskord väga sooja vastuvõtu. „Meie leivaüleskutse kujunes põnevaks rännakuks eestimaalaste eludesse ja tegemistesse kõikjal maailmas, mille käigus saime osa nende inimeste erilistest lugudest ja püsivatest sidemetest kodumaaga,“ selgitas Ojamaa.

Fazer loosis kõigi osalejate vahel välja kümme õnnelikku, tänu kellele saadab ettevõte Musta leiba ühtekokku kümnesse erinevasse riiki. „Lisaks meie lähiriikidele jõuavad leivasaadetised näiteks kaugesse Jaapanisse ja Vietnamisse, eksootilisse Dubaisse, armsale Vahemereäärsele Malta saarele ja Euroopa noorimasse riiki Kosovosse,“ sõnas ta.

Fazer

„Vabariigi aastapäev on kõigi eestimaalaste pidupäev, mida on oluline väärikalt tähistada sõltumata sellest, kus maailmajaos parasjagu viibitakse. Hea meel on ka selle üle, et hoolimata kaugetest vahemaadest ja harvadest kohtumistest on inimesed omavahel pidevas suhtluses ning igatsus koduste maitsete – eriti musta leiva – järele pole kusagile kadunud,“ selgitas Ojamaa.

Tänavuse algatuse tulemusena jõuab kümne võõrsil elava eestimaalase koju saadetis magusa üllatuse ja Fazer Must näkileibadega, et kaugel maal elavad eestlased saaksid kogeda musta leiva maitset võimalikult kvaliteetsel kujul.

Fazer1

Monika Kuzmina Peatoimetaja