1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lennunduse suursündmus kostitab uhke lennuetendusega
Lennunduse suursündmus kostitab uhke lennuetendusega

Lennunduse suursündmus kostitab uhke lennuetendusega

Lennunduse suursündmus kostitab uhke lennuetendusegaEesti Lennundusmuuseum ootab kõiki huvilisi 24.-25. mail Eesti Lennupäevadele, kus peaesinejateks on Läti vigurlennugrupp Baltic Bees ning mitmekordne maailmameister Jurgis Kairys.

Tänavu on põhirõhk reaktiivlennundusel, vaatemängu pakuvad õhuakrobaatide üksik- ja grupi kõrgpilotaažlennud. Vigurlennunduse maailmameister Jurgis Kairys sooritab lende hävitajal Su-26, Baltic Bees’i tiim esineb õppehävitajatel L-39C Albatros.

„Baltic Bees’i etteaste on saanud täiendust ja on ainulaadne ka seetõttu, et Baltikumis me sel aastal rohkem oma uue show’ga ei esinegi – seda näeb vaid Eesti Lennupäevadel,“ ütles Baltic Bees’i piloot Roberts Andrejevs.

Lisaks välismaistele esinejatele saab lennupäevadel näha Politsei- ja Piirivalveameti Lennusalga ja Õhuväe demonstratsioonlende. Õhutõrjetehnikat tutvustatakse kopteril Agusta 139 ning legendaarsel An-2-l. Põnevust pakuvad propellerlennukite akrobaatlennud, kopterite täppisvigurlennud ning purilennukite kõrgpilotaaž.Teada saab ka seda, millised näevad välja mehitamata õhusõidukid, sest demolende sooritatakse nii nendel kui mudellennukitel. Taevas liuglevad ka tiib- ja langevarjurid.

Lisaks uhkele lennushow’le saavad lennupäevalised ise kätt proovida erinevatel atraktsioonidel (näiteks simulaator ja katapult). Lennupäevadele ja oma kodukohale on võimalus heita pilk ülalt sooritades huvilende Tartu kohal. Õhusõidukitega saab ka lähemalt tutvuda, sest külastajatele on avatud lennundusmuuseumi eksponaadid. Samuti avatakse muuseumis pidulikult taasiseseisvunud Eesti Õhuväe ülemate nimelised pingid.

Lennupäevi korraldatakse Eesti Lennundusmuuseumis alates 2009. aastast. Lennupäevadest on kujunenud suurim lennunduse vabaõhuüritus Eestis. Ürituse korraldamisse on panustanud ka Eesti Lennuakadeemia, Eesti Õhuvägi, Pakker Avio, Tartu Lennujaam, Politsei- ja Piirivalveameti Lennusalk, Lennuliiklusteeninduse AS jpt Eesti lennunduse tipptegijad.

Rohkem infot ja täpne ajakava lennundusmuuseumi kodulehel.

Head Uudised GoodNews