1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ligemale 100 koolinoort koksib mune meediamaastikul
Ligemale 100 koolinoort koksib mune meediamaastikul

Ligemale 100 koolinoort koksib mune meediamaastikul

Ligemale 100 koolinoort koksib mune meediamaastikulSadakond koolinoort üle Eesti tuleb reedest pühapäevani kokku Kilingi-Nõmmele, et Noorte Meediaklubi multimeedialaagris teha päris ajakirjandust ja õppida oma ala spetsialistidelt.

„Tänavu lihtsalt tulevad pühad teisiti, võtame munad kaasa ja kokskime neid laagris“ ütles meedialaagri korraldaja Piia Puuraid. Puuraid lisas, et korraldajad arutasid pikalt, kas ülestõusmispühade ajal laagri korraldamine on ikkagi mõistlik. „Lõuna-Euroopas oleks see täiesti mõeldamatu, keegi ei tule nii suurel pühal lihtsalt kodust välja. Meile endalegi üllatuseks käituvad Eesti noored aga sootuks vastupidi: registreerunuid on rohkem kui viimastel aastatel.“ Puuraid lisas, et pühad ei lähe ka laagrisse tulnud noortest mööda ja kindlasti saab see ka põnevasse ajakirjanduslikku vormi valatud.

Laagris räägivad meediatudengid ja noored tegevajakirjanikud, kuidas teha head ja lahedat kooliraadiot ja –televisiooni, veebiajakirjandust või hoopiski uut „Pealtnägijat“, näitavad ette monteerimise põhitõed ja lõpuks panevad üheskoos kokku vägevad tele- ja raadioprogrammid. Kohale tulevad ligemale sada noort meediahuvilist üle Eesti ja see võimaldab tutvuda, üheskoos lõbusalt aega veeta ja ideid vahetada.

Nii nagu traditsiooniks saanud väisavad laagrit ka kuulsad külalised. Tänavu on palett eriti kirju. Kohale on lubanud tulla meile iga argipäeva hommik rõõmsalt kohvitassi tagant vastu vaatav Urmas Vaino, Pärnumaa kuulsaim tele- ja raadioajakirjanik Ester Vilgats ning ajakirjandusest põgenev Anvar Samost. Kas Vaino suudab ka laupäeva hommikul vara ärgata ja särada? Kas Vilgats küsib noortelt või noored küsivad Vilgatsilt? Kas noorpoliitik suudab loobuda poliitdemagoogiast ja rääkida sellest, milles ta ekspert on? Kas mikrofonid ristuvad, põrkuvad või hoopis koonduvad? Kõik need ja veel olulisemad küsimused saavad vastuse juba meedialaagris.

Noorte Meediaklubi tegutseb 2000. aastast, selle missiooniks on anda noortele alusteadmised koolimeedia tegemisest, süstida neile tegutsemisindu ja pakkuda kokkusaamiste korras mõtete ja kogemuste vahetamise keskkonda.
Noorte Meediaklubi korraldab igal aastal kaks meedialaagrit ja ühe koolimeedia võistluse.

PS. Laagri lõpus kuulutatakse välja ka tänavune koolimeedia konkurss. Olge valmis!

Head Uudised GoodNews