1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ligi 100 tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti ootavad lapsi osalema
Ligi 100 tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti ootavad lapsi osalema

Ligi 100 tasuta tehnoloogia õpituba üle Eesti ootavad lapsi osalema

Foto: HITSA
Foto: HITSA

HITSA eestvedamisel korraldavad õpetajad ja haridusasutused 15.-23. oktoobril ligi 100 ProgeTiigri õpituba üle kogu Eesti, et tutvustada lastele ja noortele, kuidas tehnoloogiat enda kasuks tööle panna. Õpitubasid korraldatakse üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames.

Kokku toimub 97 tehnoloogia õpituba, mis on lastele ja noortele vanuses 5-20 eluaastat tasuta. Õpitubades luuakse animatsioone, mänge ja mobiilseid äppe, ehitatakse ja programmeeritakse roboteid, tutvutakse 3D-maailmaga, disainitakse nutikat kodu jpm.

„ProgeTiigri õpitoad aitavad õpilastel mõista tehnoloogia taga olevat sisu, näiteks tarkvara või riistvara tööpõhimõtteid, aga ka seda, kuidas nende abil ise uut tehnoloogiat luua,“ ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Kindlasti ootame osalema ka neid lapsi ja noori, kes ei ole varem tehnoloogia loomisega ise kokku puutunud. Aitame neil teha esimesi samme selles valdkonnas ning näitame, et tehnoloogia kasutamise kaudu saab arendada oma loovust, probleemi lahendamise oskust ja koostööoskust.“

Tasuta õpitubasid saab valida oma elukohajärgsest piirkonnast:

  • Põhja-Eesti – Harju maakond;
  • Lääne-Eesti – Hiiu, Lääne, Pärnu ja Saare maakond;
  • Kesk-Eesti – Järva, Viljandi ja Rapla maakond;
  • Ida-Eesti – Jõgeva, Lääne-Viru, Ida-Viru maakond;
  • Lõuna-Eesti – Põlva, Tartu, Valga ja Võru maakond.

Info ja registreerumine töötubadesse toimub SIIT!

Õpitoad viiakse läbi ProgeTiigri programmi ja Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme “Kaasaegse ja uuendusliku õppevara arendamine ja kasutuselevõtt“ toetusel.

ProgeTiigri õpitoad toimuvad üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week raames. 15.-23. oktoobrini toimuva Code Week’i eesmärk on pöörata tähelepanu programmeerimisele ja digitaalsele kirjaoskusele ning neid oskusi lõbusal ja kaasahaaraval viisil nii lastele kui ka täiskasvanutele tutvustada. Eelmisel aastal korraldati Eestis Code Week’i raames 83 üritust rohkem kui 12 000 inimesele, valdavalt haridusasutuste eestvedamisel. Sel aastal on programmeerimisnädala kaardile kantud juba ligi 100 üritust Eestis, korraldajate seas on nii haridusasutusi kui ka ettevõtteid: http://events.codeweek.eu/.

Head Uudised GoodNews