1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Liis Koger avab personaalnäituse “Suur helendus”
Liis Koger avab personaalnäituse “Suur helendus”

Liis Koger avab personaalnäituse “Suur helendus”

Imeilus modellist kunstnik Liis Koger, keda meedia on üritanud paari panna tuntud kunstnik Kalev Mark Kostabiga, avab personaalnäituse „Suur helendus“.

23. aastane Liis Koger pole lihtsalt üks ilus tüdruk tänavalt, tegu on sügava isiksusega, kes suutis endasse armuma panna isegi Eesti päritolu ameerika kunstnik ja helilooja Kalev Mark Kostabi. Juba sel teisipäeval, 28. mail kell 17.00 avab noor maalikunstnik Liis Haus Galeriis oma personaalnäituse „Suur helendus“. Eksponeerimisele tuleb valik autori värskeimast maaliloomingust. Kas on võimalik, et Liisi näituse avamisele tuleb kohale ka Kalev Mark Kostabi?

Näitusest lähemalt: 

Pealkiri „Suur helendus“ annab näitusele mitmeid otseseid ja kaudseid tõlgendamisvõimalusi, viidates samas ka tugevale emotsionaalsele laengule, mida Liis Kogeri teosed endas kannavad. 
Oma näituse alltekstis mõtiskleb Liis armastuse ja üksinduse üle. “Püüdes haarata korraga valgust ja pimedust ning kõike seda, mis jääb nende vahele“ (Liis Koger), võib siit leida nii erksaid sähvatusi kui tumedasse koloriiti ärapeidetud vaikset helendust.

“Inimesed helendavad. Nagu münt, millel on kaks poolt ühesugused, millel on kull või kiri mõlemal pool. Mõned inimesed helendavad. Väga harva juhtub, et inimene helendab igas oma olekus. Aga veel harvem on kohtumine, kus mitu inimest teevad seda koos. Seda juhtub harva ja see jääb meelde,” tõdeb Liis.

Liis Koger on omandamas kunstiharidust Tartu Ülikoolis maali erialal (BA), alates 2009. aastast esinenud paljudel näitustel Eestis ja välismaal. Lisaks maalikunstile on noor autor pälvinud tähelepanu ka luuletajana.

Kalev Mark Kostabi, kes Liisi eelmise suvel lõpus armus, on Eesti meediale oma tunnetest ka avalikult rääkinud. “Liis tekitab tunde, et olen maailma äärel. Taevas oleks meid justkui kokku määranud!” Paraku leidis Kalevi ning Liisi suhe peale nädal aega kestnud romantilist Rooma reisi lõpu.

Näituse avamisel musitseerib Jaan Sööt.

Näitus jääb avatuks kuni 5. juulini 2013
 E–R 10–18, L 11–16.

Head Uudised GoodNews