1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Liivimaa Mihklilaat on tuntud nii Eestis kui Lätis
Liivimaa Mihklilaat on tuntud nii Eestis kui Lätis

Liivimaa Mihklilaat on tuntud nii Eestis kui Lätis

unnamedValgas peetakse laupäeval Liivimaa Mihklilaata ja pidu, mis pakkumas päikeselisel sügispäeval mõnusat laadamelu kogu perele. Rahva poolt hästi vastu võetud laat toimub sedapuhku juba seitsmendat korda. Kauplejaid on oodata nii Eestist kui Lätist. Traditsiooniliselt kaubeldakse aiasaaduste, taimede ja kaksiklinnale kohaselt eesti ja läti toidukauba ning käsitööga. Lisaks laadale viiakse läbi erinevaid võistlusi ja mänge ning sportlike ettevõtmistega lõpetatakse rahvusvaheline liikumise nädal Move week.

Laadamelule annab vürtsi tore pidu, mida peetakse koos ansambliga Kihnu poisid, kes löövad oma pillilood lahti juba ennelõunat, päeva jooksul saab neid kuulata mitmel korral. Esinema on tulemas veel tuntud pärimusmuusikud Kulno Malva ja Tõnis Kirsipu ning muusikud Valga sõpruslinnast Imatrast.

Laadal pakuvad põnevust erinevad konkursid, väljanäitused ja töötoad ning toimub koduleiva, -saia ja -veini konkurss. Tähelepanuta ei ole jäänud ka taaskasutus. Spordihuvilisel laadalisel on võimalik tutvuda erinevate Valga linnas tegutsevate spordiklubidega, osaleda sportlikel jõukatsumistel ja rattaparaadil ning soovi korral ka osta-müüa-vahetada oma spordiinventari.

Sellel aastal pööratakse rohkem tähelepanu põllumajandusega tegelevatele ettevõtetele, keda oodatakse nii kauplema kui tutvustama. Eesti Põllumajandusmuuseum ja Valga Muuseum tutvustavad vanaaegseid talutööriistu ja õpetavad neid käsitlema.

Tegevust ja lustimist jätkub ka pisematele laadalistele. Lapsed saavad sõita lasterongiga, keerutada karussellil, hüpata batuudil ning tutvuda erinevate loomadega.

Head Uudised GoodNews