1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lillefestival teeb kummarduse Eesti ajaloole
Lillefestival teeb kummarduse Eesti ajaloole

Lillefestival teeb kummarduse Eesti ajaloole

Foto: Tiit Koha

Tallinna linn ja Kadrioru Park korraldavad Tornide väljaku pargis 25. maist 24. augustini kümnenda rahvusvahelise lillefestivali, mille teemadeks on riigi sajandast sünnipäevast ja Kadrioru pargi rajamise kolmesajandast aastapäevast inspireeritud teemad – „Õnnesoov lillede keeles“ või „Ajaloo peegeldus aias“. Lillefestivali avapidu on sel aastal reedel 25. mail algusega kell 17.00 , kus pidulike sõnavõttude järgselt astub lavale JÄÄÄÄR.

„Tallinna linn on Tornide väljaku pargis rahvusvahelist lillefestivali korraldanud juba alates aastast 2009,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. „Tänaseks on lillefestival Tallinna vanalinna müüriääres pargis juba traditsiooniks kujunenud. Festivali toimumise üheksa aasta jooksul on 17 välisriigi aednikud kujundanud ja ehitanud kokku 57 iluaeda. Eestist on osalenud 89 erinevat firmat/kooli /ettevõtet/eraisikut ja nende poolt on välja ehitatud 191 aeda.“

Festivali toimumise üheksa aasta jooksul on 17 välisriigi aednikud kujundanud ja ehitanud kokku 57 iluaeda.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul on 2018. aasta Kadrioru pargile sündmusterohke ning ajalooliselt märgiline. „Eesti Vabariik tähistab 100. sünnipäeva, Kadrioru lossi- ja pargiansambel saab 300 aastaseks ning toimub 10. rahvusvaheline Tallinna lillefestival. „Sel, kolmekordsel juubeliaastal, ootame Tornide väljaku parki eriti värvikirevaid ja kõrgel aiakunsti tasemel teostatud kompositsioone teemadel „Õnnesoov lillede keeles“ või „Ajaloo peegeldus aias“. „ Sel aastal on oma osaluse soovist teatanud 8 välisriiki : Soome Vabariiki on esindavad käesoleval aastal Helsingi, Kotka ja Kerava linna aednikud; veel on osavõtjad Hiina Rahvavabariigi Chengdu linnast, Ungarist, Lätist, Valgevenest, Saksamaalt, Venemaalt ja esmakordselt lillefestivali ajaloos aednikud Türgist. Oma juubeliõnnesoove tulevad teiste hulgas meiega jagama Räpina Aianduskool, Kopli Ametikool, eelmise aasta rahvalemmikuks valitud Hiiumaa Ametikool ja veel üle kümne meie aiandusega tegelevat ettevõtet/eraisikut,“ lisas Järve.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews