1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. LINNURAHVALE! Pühapäeval on linnade linnuvaatluspäev
LINNURAHVALE! Pühapäeval on linnade linnuvaatluspäev

LINNURAHVALE! Pühapäeval on linnade linnuvaatluspäev

Hallhaned linnuvaatlusel haapsalus Foto: Tarvo Valker
Hallhaned linnuvaatlusel haapsalus
Foto: Tarvo Valker

Eesoleval pühapäeval, 26. märtsil toimub traditsiooniline linnade linnuvaatlus. Osalemiseks tuleb valida endale meelepärane Eesti linn ning selle piires ringi liikudes panna kirja kõik kuuldud ja nähtud linnuliigid. Alustada võib juba kell viis hommikul, kuid varasest kellaajast ei tasu end siiski lasta heidutada, sest arvesse lähevad kõik linnuvaatlused, mis on tehtud kuni kella 13-ni.

Peamine on vaid see, et leitakse kasvõi tunnike aega linnades olevat linnurikkust ja saabuvaid rändlinde vaadelda. Oluline on muidugi ka see, et kirja pannakse vaid need linnuliigid, kelle äratundmises täiesti kindlad oldi. Linnade linnuvaatluspäeva tulemused tuleb edastada juba 26. märtsil hiljemalt kell 16 e-postil tarvo.valker@eoy.ee. Pühapäeva õhtuks on selgunud ka selle kevade Eesti kõige liigirikkam linn.

Linnades leiduvale linnurikkusele ja alanud rändlindude saabumisele tähelepanu juhtiv üritus on oma kandepinda järjekindlalt laiendanud. Möödunud aastal laekusid vaatlustulemused juba 24 Eestimaa linnast, kus vaadeldi 118 linnuliiki. Tänavune kevad on taas kord varasemapoolne ja seetõttu võib kindlasti linnade linnuvaatluspäeva raames märgata ka mitmeid meile saabunud rändlinde.

Vaata lähemalt Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Head Uudised GoodNews