1. Avaleht
  2. Loomad
  3. LINNURÄNDUR EESTIS! Täna saab Tartus kohtuda tiibvarjur Sacha Denchiga
LINNURÄNDUR EESTIS! Täna saab Tartus kohtuda tiibvarjur Sacha Denchiga

LINNURÄNDUR EESTIS! Täna saab Tartus kohtuda tiibvarjur Sacha Denchiga

tiiburNeljapäeval jõudis lõpuks Eestisse inglanna Sacha Dench, kes lendab tiibvarjuga mööda väikeluikede rändeteed Venemaalt Inglismaale. Tema saabumise puhul korraldavad Eesti Maaülikool ja Eesti Ornitoloogiaühing reedel kell 12 Tartus Raekoja platsil ürituse, kus kõik huvilised saavad Sacha ja tema meeskonnaga kohtuda ja vestelda ning uurida ka lennumasinat. Kui hea lennuilm püsib, külastab ta reedel ka Tartu loodusmaja ning kohtub sealsete loodusringide lastega. Kui kõik läheb plaani järgi, lendab ta laupäeval üle Põltsamaa, Türi ja Rapla Läänemaale Haeskasse, kus lähipäevil on kavas luigeretk kõigile huvilistele. Edasi kulgeb Sacha lend marsruudil Lihula-Pärnu-Häädemeeste-Ikla.

Projekti Flight of the Swans raames lendab Sacha tiibvarjuga mööda väikeluikede 7500 kilomeetri pikkust rändeteed nende Venemaa pesitsusalalt talvituskohta Inglismaale, et juhtida tähelepanu selle kauni linnuliigi olukorrale ja kaitse vajadusele. Väikeluige arvukus on viimase kahekümne aastaga ligi poole võrra vähenenud, meilt läbirändava alamliigi populatsioon on praegu umbes 18 000 isendit. Sacha alustas oma lendu 19. septembril Petšora jõe deltast, oma teekonnal teeb ta koos tugimeekonnaga peatusi riikides, kus on väikeluikedele olulised peatusalad.

Flight of the Swans Eesti üritusi toetavad ja löövad kaasa: Eesti Maaülikool, Eesti Ornitoloogiaühing, Tartu Loodusmaja, Keskkonnaamet, Eesti Tiibvarjuspordi Liit, Silberauto, Kollamaa puhkemaja, Tuulingu puhkemaja.

Vaata lähemalt EOÜ kodulehelt !

Head Uudised GoodNews