1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. LISASOODUSTUSED I Tallinn kavandab täiendavaid lasteaia kohatasu soodustusi
LISASOODUSTUSED I Tallinn kavandab täiendavaid lasteaia kohatasu soodustusi

LISASOODUSTUSED I Tallinn kavandab täiendavaid lasteaia kohatasu soodustusi

Tallinna linn töötab välja täiendavaid soodustusi lasteaias käivate lastega peredele, soovides toetada eeskätt hariduslike erivajadustega, mitme lapsega ja majanduslikesse raskustesse sattunud peresid.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et Tallinna linn on lasteaedade toetuste ja koolitoidu osas juba mitu aastat olnud eeskujuks ka teistele omavalitsustele. „Tallinnas on lasteaia kohatasu võrreldes naabervaldade ja ka näiteks Tartu linnaga madalam ning lasteaedades ja koolides on tasuta toitlustamine. Universaaltoetused kehtisid Tallinnas juba enne kriisiaega,“ täpsustas Kõlvart.

Linnapea sõnul töötavad haridusamet ja finantsteenistus välja vajaduspõhised suunad ja meetmed täiendavate lasteaia kohatasu soodustuste pakkumiseks.

„Kriisi ajal peavad toetused olema vajaduspõhised. Esile on tõusnud kolm peamist aspekti. Esiteks majandusraskused – vastav soodustus on Tallinnas olemas ka praegu, kuid tuleb lihtsustada menetlust ning täpsustada tingimusi. Teiseks lasteaias käivate laste arv ühes peres ning kolmandaks erivajadustega lapsed,“ selgitas linnapea ja lisas, et otsuste eelduseks on nii sotsiaalne kui ka finantsanalüüs.

„Me soovime luua paketi, mis on läbi mõeldud tuleviku perspektiivis, mitte ainult tänasest päevast lähtudes. Meil peab olema ka selge arusaam, milline on linna võimekus,“ märkis Kõlvart. „Linn on suutnud küll luua finantsstabiilsuse ja reservi, kuid viimase kahe kuu jooksul on üldine olukord nii linnas, riigis kui ka kogu maailmas muutunud ja otsused tuleb läbi mõelda tulevikku vaadates. Lähema kahe nädala jooksul tuleme välja juba konkreetsete ettepanekutega lasteaias käivate laste perede toetamiseks.“

Head Uudised GoodNews