1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Lisatud fotod visiidist! Kersti Kaljulaid: Järvamaal on tugevad kogukonnad
Lisatud fotod visiidist! Kersti Kaljulaid: Järvamaal on tugevad kogukonnad

Lisatud fotod visiidist! Kersti Kaljulaid: Järvamaal on tugevad kogukonnad

Foto: Arno Mikkor/Vabariigi Presidendi Kantselei
Foto: Arno Mikkor/Vabariigi Presidendi Kantselei

Eile külastas Vabariigi President Järvamaad, kus tutvus kohalike ettevõtete, asutuste ja kodanikuaktivistidega. Riigipea sõnul paistab Järvamaa silma tugevate kogukondadega, kes tahavad ise oma piirkonna jaoks midagi ära teha.

„Kui kohapeal on inimesi, kes ise tahavad midagi ära teha ning kui on omavalitsus, kes tahab seda ka omalt poolt toetada ja toetabki, siis ma usun, et selline ongi haldusreformi järgne edukas mudel kohaliku elu korraldamiseks,“ ütles president Kaljulaid pärast kohtumisi omavalitsusjuhtide ja aktiivsete kodanikega.

Riigipea külastas Järvamaal ka Väätsa Põhikooli. „See on järjekordne näide, kus me ei saa rääkida lihtsalt „tavalisest“ koolist. Tegelikult ma ei olegi näinud meil Eestis ühtegi kooli, mille kohta saaks öelda „tavaline“. Kasvõi see, kuidas Väätsa koolis on igal hetkel võimalik klassiruumis jälgida, kui palju energiat seal ruumis kulub või milline on hapnikutase sissehingatavas õhus, muudab õppimise palju huvitavamaks,“ kiitis Kaljulaid nähtut.

Kohtumine Paide mõttekodade ja Arvamusfestivali eestvedajatega Wabalinna majas Foto: Arno Mikkor/Vabariigi Presidendi Kantselei
Kohtumine Paide mõttekodade ja Arvamusfestivali eestvedajatega Wabalinna majas
Foto: Arno Mikkor/Vabariigi Presidendi Kantselei

Lisaks külastas Vabariigi President Järvamaal jalgrattamuuseumi ning AS Konesko tehast. Viimase kohta ütles riigipea, et see on hea näide, kuidas Eesti inimese vastutustunne ja tahe tööd teha on vormitud paarikümne aastaga edulooks ja sadadeks töökohtadeks.

Täna on president Kaljulaid visiidil Viljandimaal.

VAATA GALERIID!
Fotod: Arno Mikkor/Vabariigi Presidendi Kantselei

Head Uudised GoodNews