1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lisatud kõik tunnustuse saajad! Värska Sanatoorium sai Põlvamaa Pärtli tiitli
Lisatud kõik tunnustuse saajad! Värska Sanatoorium sai Põlvamaa Pärtli tiitli

Lisatud kõik tunnustuse saajad! Värska Sanatoorium sai Põlvamaa Pärtli tiitli

Põlvamaa Pärl2. märtsil jagati Mooste Viinavabrikus toimunud pidulikul õhtul Põlvamaa 2016. aasta ettevõtlusauhinnad. Ettevõtteid tunnustati neljas kategoorias: Ettevõtluse Edendaja, Tõusev Täht, Põlvamaa Pärl ja Põlvamaa Mastimänd.

Ettevõtluse edendaja on üksikisik, ettevõte, asutus, organisatsioon või omavalitsus, kes on oma tegevusega otseselt või kaudselt aidanud kaasa Põlvamaa ettevõtluse arengule. 2016. aasta ettevõtluse edendaja Põlvamaal on isik, kes on ettevõtluse pisikut siin levitanud väga pikka aega, nt 2016. aastal sai tema innustusel tuule tiibadesse 12 uut õpilasfirmat. Mitmeid nende seast on märgatud ka väljaspool Põlvamaad. Pühendunud ja  väsimatu noorte ettevõtjate kasvulava eest hoolitseja on Põlva Gümnaasiumi ja Põlva Kooli majandus- ja ettevõtlusõpetaja Kaia Tamm.

Tõusev Täht on uus ettevõte või ettevõtja, kes on tegutsenud vähem kui kolm aastat ning on keskkonnasõbralik ja innovaatiline. 2016. aasta Tõusev Täht on 2015. aastal loodud ettevõte, kelle toodangut tuntakse juba väljaspool Eestit ning mida külaliste võõrustamisel on pakkunud ka Eesti president. See on väga kiiresti arenev ja tuntust koguv ning 2016. aastal oma turismitallu pruulikoja rajanud  –  OÜ Käbliku Pruulikoda.

Põlvamaa Pärl on ettevõte või ettevõtja, kes on tuntud väljaspool maakonda ja on oma tegevusega märgatavalt panustanud Põlvamaa kui sihtkoha atraktiivuse tõstmisse. 2016. aastal on Põlvamaa Pärl AS Värska Sanatoorium. Värskas asub Eesti ainulaadne kuurort, mis ühendab endas mineraalvee ja ravimuda tervistava mõju. Mändide all asuv hotell ja selle vahetus läheduses asuv veekeskus,  kus on ühendatud tõhusad raviprotseduurid ja lõõgastav puhkus, moodustavad koos imelise, ka välisturistide seas hinnatud  koosluse. 2016. aasta lõpus valminud balneoloogiakeskuse avamisega tõuseb klientide usaldus looduse tervistava väe vastu veelgi, sest koostöö teadusasutustega jätkub.

Põlvamaa Mastimänni tiitliga tunnustatakse ettevõtet, mis on tegutsenud üle viie aasta, kus töötab vähemalt 10 inimest, on oluline piirkonnale/vallale ning mis on edukas, stabiilne ja jätkusuutlik. 2016. aasta Põlvamaa Mastimänd on ettevõte, mis plaanib lähiaastatel firma toomismahte kasvatada kolm korda, laieneda Suurbritannia, USA ja India turule ning mille 10 miljonit maksnud Põlva liimpuidutehase laiendus pälvis möödunud aastal palju tähelepanu. Ettevõtjat tunnustasid nii Eesti president kui kohalikud juhid – Põlva maavanem ja Põlva vallavanem. Lisaks pälvis uus tootmishoone Aasta Puitehitise tiitli. Põlvamaa Mastimänd on –  Arcwood kaubamärki kasutav puidutööstuse osaühing Peetri Puit.

Tunnustused andsid üle Põlva maavanem Igor Taro, Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Kaido Kõiv ja Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Hegri Narusk.

Oma sõnavõtus rõhus Põlva maavanem Igor Taro inimkapitali kui ettevõtluse jaoks olulise ressurssi arendamisele – oma töötajate koolitamine pole kulu, vaid investeering edukasse tulevikku. Maavanem leidis, et majanduse edasiviimiseks on oluline lisandväärtuse kasv, mida saavad luua koolitatud ja uusi teadmisi omavad töötajad peamiselt läbi tootearenduse ja sobivate turundusviiside.

Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Kaido Kõiv avaldas lootust, et praegused vallajuhid on ettevõtjaid aidanud ja nende tegevusi toetanud ning et haldusreformi järgselt tugevneb koostöö kohalike ettevõtjate ja uute võimekamate omavalitsuste vahel veelgi, et koos edendada piirkonna elu tervikuna.

Head Uudised GoodNews