1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Loodi uus mõtteportaal Huige
Loodi uus mõtteportaal Huige

Loodi uus mõtteportaal Huige

HuigeKevade alguse puhul hakkas tööle uus mõtteportaal Huige. Huige on mõeldud arutluste üllitamiseks ühiskonna, kultuuri ja ajaloo teemadel päevapoliitilisest vaatenurgast.

Huike algatajate hinnangul on eesti meediamaastikul puudu rahumeelsest rahvuslikult meelestatud arutlus- ja analüüsiruumist. Mõtteportaali eesmärgiks on kokku hõigata need inimesed, kes multikultuurses maailmas ekslevad ja tunnevad suuremat vajadust rahvusliku identiteedi mõtestamise järele. Huigates leiame üksteist üles, hoiame kontakti ja räägime asjadest, mis tunduvad meile tähtsad .

“Mulle näib, et me oleme jõudnud oma rahvuskäsitluses äärmuseni, kus me ei saa rääkida enam kõige lihtsamatestki asjadest, ilma et sellega kaasneks oht saada märk külge. Aga ometi ju rääkima peaks. Peaks rääkima nii rahvustest kui ka rahvuskultuuridest, ja miks mitte ka rahvuslusest, mis oma puhtamas tähenduses lähtub ju vajadusest kahte esimest hoida,” kirjutab portaalis kirjanik ja ajakirjanik Ülo Mattheus.

Huike avamishetkel on portaalis Indrek Hargla, Katrin Lauri, Ülo Mattheuse, Maarja Vaino, Jaak Valge ja Veiko Vihuri artiklid, Huike autorite ring laieneb.

Portaali nimi on inspireeritud Hando Runneli miniatuurist Huige, kus ta kirjutab: “Huikama paneb üksijäämise kõhedus, eksimise kartus, ärakadumise hirm. Iga kunstnik on seeneline, iga mõtleja on marjuline. Oma mõtete järel
kõndides läheb ta teistest kaugele. Siis ta huikab.”

Mõtteportaal asub aadressil huikajad.blogspot.com

Head Uudised GoodNews