1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Loomemajanduskeskuse filmiettevõtetel valmisid tõsielusari ja dokfilmid
Loomemajanduskeskuse filmiettevõtetel valmisid tõsielusari ja dokfilmid

Loomemajanduskeskuse filmiettevõtetel valmisid tõsielusari ja dokfilmid

pimik_avaTäna kell 20.30 näeb TV3-s Tartu Loomemajanduskeskuses tegutseva filmi- ja fotokompanii Pimik toodetud tõsielusarja „Looduslik valik“ esimest osa. Loomemajanduskeskuse filmiettevõtetel on hiljaaegu valminud veel kaks dokumentaalfilmi ETV sarjas „Eesti lood“: „Kellele lüüakse pulsikella“ ja „Järjekord“.

„Looduslik valik” on kuueosaline reality-formaat, mille peategelasteks on kuue Riikogu valimistel kandideeriva erakonna poliitikud, kes asetatakse talvises rabas  ja metsas oma mugavustsoonist väljapoole.

Sarja režissöör Andres Keil tõdes: „Looduslik valik on karm, nagu me teame. Ellu jäävad ainult tugevamad ja nutikamad ja need, kellel on käelised oskused. Ja mis tähtsam – need, kes suudavad, tahavad ja oskavad koos töötada, üksteise tugevusi ära kasutada ja nõrkustest mööda vaadata. Nii ka selles telesarjas. Kabinettide ja diivanitega harjunud poliitikud on neli päeva ja kolm ööd ekstreemsetes ilmastikutingimustes, lageda taeva all, ei telki, ei buršuikat, ainult kõige hädavajalikum varustus. Oluline on, et seriaali vaataja saab väga praktilisi näpunäiteid, kuidas käituda, kui tõesti häda käes, kui oled metsas ja abi ei ole tulemas ning saad loota ainult iseendale.”

Pimiku toodetud seriaali režissöörid on Jaak Kilmi ja Andreis Keil, stsenaariumi autorid Jaak Kilmi, Andres Keil ja Erki Vaikre, produtsendid Jaak Kilmi, Andres Keil ja Siim Sillamaa, juhtoperaator Joosep Matjus.

21. jaanuaril kell 18.30 esilinastub kinos Artis Pimiku dokumentaalfilm „Kellele lüüakse pulsikella“, mille peategelaseks on Priit Pullerits. Film vaatab saavutusharrastussportlasi „omas mahlas”, millised on keskealiste spordihullude meeste tõukejõud, miks nad seda teevad. Kas nad kardavad vananed, tahavad olla kõvad mehed? Ühtlasi räägib ka varitsevatest ohtudest nende raskel teel võitude, tulemuste poole. Filmi režissöör on Andres Keil, produtsent Siim Sillamaa ja operaator Joosep Matjus. ETV eetris näeb filmi veebruari keskel.

Jaanuaris jõudis ETV-s „Eesti lugude“ sarjas ekraanile ka režissööride Aleksandr Heifets (Taiga Film) ja Jaak Kilmi (Pimik) dokumentaalfilm „Järjekord“. Tarbimisühiskonda kriitilise pilguga vaatlev film jutustab 2013. aasta septembrikuu päevast, kui ühes Tallinna ostukeskuses avas uksed Eesti esimene H&Mi kauplus ja juba avamiseelsel õhtul kogunesid noored kaupluse ukse taha. Samal ajal seab Eestimaa teises otsas oma sammud kauplusauto poole Veski Hilda – Palumõisa küla kõige vanem asukas.

Head Uudised GoodNews