1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Lõppeval hooajal osales rahvusooperi haridusprojektides üle 10 000 lapse
Lõppeval hooajal osales rahvusooperi haridusprojektides üle 10 000 lapse

Lõppeval hooajal osales rahvusooperi haridusprojektides üle 10 000 lapse

Autasustamistseremoonia
Foto: Agnes Aus

Eile toimus Rahvusooper Estonia Sinises saalis traditsiooniline haridusprojektide hooaja lõpetamine ja parimate joonistajate ning kirjutajate autasustamine.

Lõppeval hooaja osales projektides „Punamütsike ja seitse pöialpoissi“, „Balletilugu“, „Ka ooper kõlab tuttavalt“, „Päikesekuningast Kratini“ ja „Kontsert kõige pisematele“ üle 10 000 lapse. Lapsi tänas ja tervitas Rahvusooper Estonia loominguline juht Vello Pähn.

Autasustamisele olid kutsustud nii laste- ja noorteprojektide läbiviijad kui ka parimatest parimad joonistajad ja kirjutajad, kes arvustuste ja joonistuste näol tagasisidet andsid. Tänuüritusel jagati tublimatele kingitusi, söödi vahukooretorti ning pärast auhinnatseremoonia lõppu jäid osalejad vaatama balletti „Bajadeer“.

Rahvusooper tänab kõiki osalenud lapsi ja nende juhendajaid – koolide ja lasteaedade õpetajaid ning vanemaid! Erilise tänu pälvisid ka haridusprojekte läbi viinud pühendunud estoonlased – Tuuli Potik, Priit Aimla, Aare Kodasma, Merit Männiste, Lemme Saarma, Kerstin Tomson, Henno Soode, Mati Leibak, Eivin Toodo, Anneli Tohver, Hedi Pundonen, Daniel Kirspuu, Heidi Kopti, Jevgeni Grib ja Vladima Jeremjan.

Auhinnad panid välja Rahvusooper Estonia, Rahva Raamat ning Kalev.

Rohkem infot haridusprojektide ja muu noortele suunatud tegevuse kohta rahvusooperis aadressil opera.ee/noored.

Head Uudised GoodNews