1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lottemaa suurtoetajateks saavad Karums ja Elektrum
Lottemaa suurtoetajateks saavad Karums ja Elektrum

Lottemaa suurtoetajateks saavad Karums ja Elektrum

_MG_4332
Foto: Madis Sinivee

31. mail allkirjastati Lottemaal koostöölepingud, mis tõid Baltikumi suurimale kogupere teemapargile suurtoetajad: Karums (Riia Piimatööstus) ja Elektrum.

Lisaks allkirjastati kaasrahastamise leping Pärnumaa Omavalitsuste Liiduga ning hea tahte memorandum Eestimaa Suurperede Liiduga, kellele Lottemaa korraldab perepäeva ja võimaldab sooduspiletid.

Lottemaa juhi Rein Malsubi sõnul on toetajad valitud väga täpselt – kohalik omavalitsus, lapsed, maitsvad ja tervislikud maiused ning atraktsioonide tööks hädavajalik elektrienergia.

„ Midagi üleliigset siia ei mahu, park kuulub jäägitult Lotte fantaasiamaailma tegelastele ja nende külalistele,“ kinnitas ta.

Lottemaa on Põhja-Euroopa uusim kogupere teemapark Pärnu lähedal Reiu külas, mis saab olema külastajatele avatud alates 26. juulist. Lottemaa põhineb Heiki Ernitsa ja Janno Põldma poolt joonisfilmides loodud Leiutajatekülale, kus elavad koeratüdruk Lotte ja tema sõbrad. Teemapargis on tegevust kogu perele – vahelduseks seiklustele saab energiat koguda toidutänava söögikohtades, külastada randa ning osaleda kontsertidel. Lottemaal valmib seitse teema-maja, kuhu lapsed saavad tuttavatele tegelastele külla tulla: Lotte, Bruno ja Alberti kodu, Giovanni teater, Oskari kuur, Sigade maja ning vaatetorn.

Teemapark asub 12,5 ha maa-alal (lisaks parkla 5,5 ha). Teemapargi kogumaksumuseks on 7 mil EUR, kaasrahastajaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit. Suvehooajal hakkab siin tööle 90 inimest. Terve päeva pilet, milles sisaldub enam kui saja atraktsiooni kasutamine, teatrietendused, seikluspargis seiklemine, maksab 15 EUR, seenioritele 9 EUR ning erivajadustega lastele (puudega isiku kaardi olemasolul), lastekodulastele (eelregistreerimisel) ja väikelastele (kuni 3. eluaastani) on sissepääs tasuta.

Fotod: Madis Sinivee

Head Uudised GoodNews