1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lottemaa vastu tuntakse Helsingi MATKA messil suurt huvi
Lottemaa vastu tuntakse Helsingi MATKA messil suurt huvi

Lottemaa vastu tuntakse Helsingi MATKA messil suurt huvi

LottemaaEile Helsingis avatud Skandinaavia suurimal turismimessil „Matkamess 2014“ astus esmakordselt suurema avalikkuse ette Lottemaa teemapark, kelle vastu näitasid suurt huvi üles nii ajakirjanikud kui messikülastajad.

Eilsel pressikonverentsil esitati peale Lottemaa esitlust mitmeid lisaküsimusi. Näiteks tunti huvi, kas Lottemaal on ka soome keelseid atraktsioone, kuidas plaanitakse Lottemaad soomlastele laiemalt tutvustada, võrdlusena toodi esile kuulsat Muumimaad, mainiti ka võimalikku konkureerimist Muumimaaga. Kuna filmid „Leiutajateküla Lotte“ ja „Kuukivi saladus“ on linastunud ka Soome kinodes siis on Lotte tegelaskuju paljudele armsaks saanud ning kohtumist Lottemaaga oodatakse väga.

Lottemaa programmijuhi Hana Kivi sõnul ei tasu täna veel soomlastel kindlasti karta teemaparkide omavahelist konkurentsi. Pigem ollakse hetkel õpipoisi rollis ja püütakse anda külastajatele samasugust positiivset emotsiooni, nagu seda on läbi aastate andnud Muumimaa.

2014. a. suvel Pärnumaal avatav Lottemaa kogupere teemapark osaleb messil koos EASi ja SA Pärnumaa turismiga. Koostöös Pärnu turismiettevõtjatega on koostamisel ka puhkusepaketid, mille abil tuua siia suuremal hulgal huvilisi ka Skandinaaviast. Kokku mahub Lottemaad külastama päevas ca 2000 inimest. Kultuuri-, loodus- ja tervisepuhkuse kõrval on Eesti sel aastal tõstnud MATKA messi fookusesse ka pereturismi tutvustamise, kus Lottemaal on kindel koht.

Lottemaa teemapark on 4 km kaugusele Pärnust rajatav Eesti suurim kogupere teemapark, mis põhineb Heiki Ernitsa ja Janno Põldma poolt joonisfilmides loodud Leiutajatekülale, kus elavad koeratüdruk Lotte ja tema sõbrad. Teemapargis on tegevust kogu perele – vahelduseks seiklustele saab energiat koguda toidutänava söögikohtades, külastada randa ning osaleda kontsertidel . Teemapark asub 20 ha maa-alal, kuhu rajatakse 11 aktiivseks kasutamiseks mõeldud maja. Ehitustööd on sealmaal, et valmis on majade vundamendid ning kui ilm vähegi võimaldab, toimub sarikapidu juba märtsi alguses. Lottemaa teemapargi kogumaksumuseks on 7 mil EUR, kaasrahastajaks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit. Teemapark hakkab suvehooajal andma tööd 90 inimesele.

Tänasest pühapäevani toimuval MATKA messi loetakse Põhjamaade suurimaks turismimessiks, mida mullu külastas 76 477 reisihuvilist, sealhulgas 1272 ajakirjanikku ja 18 358 turismiala professionaali. Eesti osaleb MATKA messil tänavu 23. korda. Statistika kohaselt jätsid Soome turistid 2012. aastal Eestisse 501 miljonit eurot, mis on keskmiselt 188 eurot ühe reisi kohta.

Head Uudised GoodNews