1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lottemaad on 3 aasta jooksul külastanud ligi veerand miljonit inimest
Lottemaad on 3 aasta jooksul külastanud ligi veerand miljonit inimest

Lottemaad on 3 aasta jooksul külastanud ligi veerand miljonit inimest

Teisipäeval oma kolmeaastast sünnipäeva tähistavat Baltimaade suurimat teemaparki Lottemaad on seni külastanud üle 240 000 inimese, kellest kolmandiku moodustavad välisturistid. Heiki Ernitsa, Janno Põldma ja Andrus Kivirähki Lotte teemalistel raamatutel ja joonisfilmidel põhinev kogupere teemapark avati 2014. aasta 25. juulil.

Teemapargi asutaja Rein Malsub märgib, et igal aastal ootab külalisi uuenenud programm ja küla oma sõbralike elanike ja humoorika elufilosoofiaga pakub kõikidel hooaegadel rohkelt seiklusrikkaid elamusi kogu perele. „Kõikidel tegelaskujudel on külastajatele sel aastal rääkida uued põnevad lood, mida kutsungi juba meie sünnipäeva pidustuste raames Lottemaale kuulama ja vaatama,“ kutsub Malsub teisipäevasest Lottemaa sünnipäevast kõiki osa saama.

Leiutajateküla sünnipäeva traditsioonile kohaselt saavad kõik kuni kümneaastased Lotte sõbrad, kes on kostümeerinud end mõneks Leiutajateküla elanikuks, tasuta teemaparki. „Samuti tervitavad külastajaid mitmed muusikalised etteasted, ühine tordisöömine ja oodata on veel rohkelt üllatusi,“ andis sünnipäevaga seonduvatest etteastetest aimu teemapargi programmijuht Hana Kivi.

Lottemaa jääb külastajatele avatuks kuni 31. augustini, olles avatud igapäevaselt kella 10-18.00ni.

Lottemaa asub Pärnu lähedal Tahkuranna vallas 18 hektari suurusel maa-alal ja seal töötab suvel üle 150 inimese. Lottemaa ehitamist kaasrahastasid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Pärnumaa Omavalitsuste Liit. Lottemaa tegevust toetavad Elektrum, Telia, Tallink, Port Artur ja Saku.

Head Uudised GoodNews