1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lottemaal toimub leiutamise nädalavahetus ja külla tuleb AHHAA teadusteater 
Lottemaal toimub leiutamise nädalavahetus ja külla tuleb AHHAA teadusteater 

Lottemaal toimub leiutamise nädalavahetus ja külla tuleb AHHAA teadusteater 

Käesoleval nädalavahetusel toimub Lottemaal leiutamise nädalavahetus, mille raames saab eksklusiivselt kord päevas näha Leiutajateküla elanike uusimate leiutiste esitlust. Leiutamise nädalavahetuse tegevustes lööb kaasa ka AHHAA teaduskeskus. Hoogsad tegevused leiavad Lottemaal aset 7.-9. juulil.

Kogupere teemapargi asutaja Rein Malsubi sõnul ootab Lottemaa külastajaid sündmusterohke, teadust ja üllatusi täis nädalavahetus. „Esmakordselt tutvustavad külaelanikud sel nädalavahetusel kord päevas enda uusimaid leiutisi.“

„Ka kutsusime AHHAA Lottemaale külla selleks, et otsida ühiselt nii külaelanike kui külastajatega vastust küsimusele, kuidas tekkis vesi,“ ütleb Malsub ja tõdeb, et vesisest teemast hoolimata saab nädalavahetusel näha üllatavalt palju pauku ja tuld.

„Et meil AHHAAs tegeletakse ka igapäevaselt leiutamisega, siis on Leiutajatekülla tulemine meie jaoks juba sündmus omaette,“ märgib AHHAA keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Mathis Bogens. Rääkides eesootavatest sündmustest tõi Bogens välja, et AHHAA teadusteatri etendused saavad Lottemaal olema veelgi põnevamad. „Lisaks tavapärastele efektsetele katsetele paneme proovile ka Leiutajateküla elanikud ja nende teadmised. Kokku etendame Lottemaal reedest pühapäevani kuus teatrit ja töötubades saab näiteks ise meisterdada õhupallikitarri.“

Kogu leiutamist täis nädalavahetuse vältel saab lisaks AHHAA töötubadele ja suurel laval nähtavale teadusteatrile kaasa elada kõigele põnevale, mis Lottemaal tavapäraseltki aset leiab. Nii on avatud kõikide tegelaskujude majad, viiakse läbi ühismänge, meisterdamisi ja näha saab etendusi, mis pajatavad külaelanike eludest.

„Loomulikult ei puudu AHHAA tegemiste kõrval Lottemaal ka varasemast tuttavad tegevused nagu maraton ja kärategemise õpitoad, kuid uusimate leiutiste tutvustus on midagi, mida saab näha esmakordselt ja vaid sel nädalavahetusel,“ kutsub Malsub kõiki Leiutamise nädalavahetuse raames asetleidvatest tegevustest osa võtma. Rääkides käesoleva hooaja uutest tegevustest, tõstis Lottemaa asutaja esile hiigelmullide puhumist ja võimalust õppida koos Jaapani mesimummiga judot.

Head Uudised GoodNews