1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lõuna-Eesti tutvustab end Riia messil läbi National Geographicu kollaste akende
Lõuna-Eesti tutvustab end Riia messil läbi National Geographicu kollaste akende

Lõuna-Eesti tutvustab end Riia messil läbi National Geographicu kollaste akende

Lõuna-Eesti tutvustab end Riia messil läbi National Geographicu kollasteLõuna-Eesti tutvustab end sel nädalavahetusel Riias toimuval Baltimaade suurimal turismimessil läbi National Geographic’u kollaste akende. Koostöös selle ülemaailmse ajakirjaga jutustab Lõuna-Eesti oma külalistele lugu ühest erilisest paigast ida ja lääne vahel, kuhu veel ei ulatu urbaniseerunud ja suurtööstuslik maailm.

“Oleme Sinu ja Su sõprade jaoks loonud teekonna läbi Lõuna-Eesti, tähistades National Geographic’u kollaste akendega 21 erilist paika, mis räägivad Lõuna-Eesti loodusest, kultuurist, ajaloost ning tutvustavad Sulle jätkusuutlikke lahendusi ja innovaatilist väikeettevõtlust”, pöördus Lõuna- Eesti turismi juht Angela Järg sümboolselt kõigi Läti külaliste poole.

Möödunud aastal püstitasid lõunaeestlased koostöös National Geographic’uga kokku 21 suurt kollast akent. Nüüdsest leiab turist kiiresti ja murevabalt üles Lõuna-Eesti väärtpaigad.

Lõuna-Eesti on Riia messil esindatud mitme erineva väärtpaigaga nagu Sangaste Rukkiküla, Valga Militaarteemapark, Otepää, Setomaa, Mõniste, Eesti Maanteemuuseum ja Palamuse Kihelkonnakoolimuuseum jpt. Üks NG kollane aken on püsti ka Lõuna-Eesti messiboksis Riias, külastajad saavad end pildistada läbi selle akna.

Veel pakub Lõuna-Eesti kohapeal valmistatud putru ja Sangaste Rukkiküla rukkitooteid, Palamuse Kihelkonnamuuseum õpetab sule ja tindiga eestikeelseid sõnu kirjutama, Eesti Maanteemuuseum võtab lastele kaasa muuseumile iseloomuliku auto ja valmistab koos külastajatega märke ja magneteid. Mõniste Muuseum jäljendab läbi tegevuste kiviaega.

Lõuna-Eesti ootab kõiki messikülastajaid oma NG kollase akna juurde.

Rahvusvaheline turismimess Balttour 2014 toimub Riias 7.-9. veebruaril 2014

Head Uudised GoodNews