1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lukas allkirjastas Vilniuses Balti Assamblee kirjandusauhinna vastastikuse mõistmise memorandumi
Lukas allkirjastas Vilniuses Balti Assamblee kirjandusauhinna vastastikuse mõistmise memorandumi

Lukas allkirjastas Vilniuses Balti Assamblee kirjandusauhinna vastastikuse mõistmise memorandumi

Kultuuriminister Tõnis Lukas oli 24. juulil visiidil Leedus, kus koos Leedu kultuuriminister Mindaugas Kvietkauskase ja Läti kultuuriminister Nauris Puntulisega allkirjastati Balti Assamblee kirjandusauhinna vastastikuse mõistmise memorandum.

Visiidil arutati Balti riikide kultuurikoostööd pandeemiajärgsel perioodil ja Balti Kultuurifondi tugevdamist. „Eesti riigi rahalise toetuse suurus kultuurile tekitas positiivset elevust. Eraldi tõstan veel kolleegide vahel üles kultuurikorraldajate mure, milleks on ära jäänud või edasi lükatud etenduste ja kontsertide piletite tagasiostmise tingimused. Kogemusi peab vahetama, sest tuleb jälgida, et Eestis toimuks ka edaspidi kõrgel tasemel maailmanimedega kontserte ja need ei koliks sealsete soodsamate tingimuste otsingul näiteks Soome, aga ka Lätti ja Leetu,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas.

Balti Assamblee kirjandusauhinna vastastikuse mõistmise memorandumiga lepiti kokku suurendada auhinna prestiiži ning nähtavust.

„Balti riikide kultuurikoostöö nii rahvusvaheliselt kui ka omakeskis on suurepärane ja maailmamastaabis unikaalne. Ühised edukad ettevõtmised nagu näiteks balti sümbolistide näitus maailmakuulsas Pariisi Orsay’ muuseumis, arhitektuuripaviljon Veneetsia biennaalil ning osalemine Londoni raamatumessil näitavad, et 1+1+1 on kahtlemata suurem kui 3,“ lisas Lukas

Samuti avasid ministrid Leedu Rahvusgaleriis pidulikult näituse „Vabad hinged. Sümbolism Baltimaade kunstis“ ning külastavad Saskia Boddeke ja Peter Greenaway näitust “Why is it hard to love?” Mo Muuseumis.

Head Uudised GoodNews