1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lutsu küla Põlvamaal kandideerib Aasta küla tiitlile
Lutsu küla Põlvamaal kandideerib Aasta küla tiitlile

Lutsu küla Põlvamaal kandideerib Aasta küla tiitlile

Lutsu küla külavanem Janno Rüütle ja Riigikogu esimees Ene Ergma
Foto: Veiko Maastik

Eesti Külaliikumine Kodukant kuulutas juba viiendat korda välja konkursi Aasta küla. Maakonnaühendused selgitasid oma parimad ja silmapaistvamad külad välja aprillis. Läinud nädala reedel, 24. mail, külastas Põlva vallas asuvat Lutsu küla viieliikmeline hindajate grupp.

Ringkäigul külastati Pärnamäe talu, külavanem Janno Rüütle Ristikondi talu, imetleti Tõrvahaua talu iluaeda ning Allika talu peremees tutvustas kodukoha saamislugu ja tulevikuideid.

 

Ühispilt Lutsu küla platsil
Foto: Veiko Maastik

Hindamiskomisjoni küsimusele, miks just peaks olema Lutsu küla Aasta Küla 2013 vastasid külaelanikud järgmist: „On üks ütlemine, et osta endale head naabrid ja saad suurepärase elukeskkonna. Head naabrid on Lutsu külla kokku kogunenud ja juba sellepärast peaks Lutsu küla saama aasta küla tiitli. Kõlama jäi ka mõte, et meid on siin Lutsu külas vähe, kuid oleme väga tublid – isetegemise rõõm seob kõiki siin elavaid inimesi.“

Külasid hindasid Riigikogu esimees Ene Ergma, põllumajandusministeeriumi esindaja Sille Rähn, Eesti Maaomavalitsuste Liidu esindaja Taimi Saarma, Maalehe ajakirjanik Bianca Mikovits ja liikumise Kodukant esindaja Anneli Kana ja MTÜ Põlvamaa Liikumine Kodukant esindaja Raili Kallavus.

Head Uudised GoodNews