1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lux Express avas uue peatuse Narva südames Fama keskuse ees
Lux Express avas uue peatuse Narva südames Fama keskuse ees

Lux Express avas uue peatuse Narva südames Fama keskuse ees

Tulles vastu narvalatse ammustele soovidele avas Lux Express uue kaugliini bussipeatuse otse Narva südames Fama keskuse ees, kust eilsest alates saab Tallinna ja tagasi sõita 10 korda päevas, vahepeatustega Sillamäel ja Jõhvis.

Üle 25 aasta nii kodu- kui välismaal kaugliinide bussiliiklust opereerinud Lux Expressi asutaja Hugo Osula ütles täna Narvas toimunud pidulikul avamisel, et nende ettevõtte missioon on pakkuda oma reisijatele mugavat ja esmaklassilist teenust. “See ei väljendu üksnes meie mugavates bussides, kus iga pehme iste on nagu reisija personaalne kodukino, kus reisi ajal saab vaadata kolmes keeles filme, kuulata muusikat popist klassikani ja juua teed või kohvi. Meie jaoks on tähtis ka see, et Lux Expressi busside peatused asuksid meie reisijatele mugavaimas asukohas.”

Fama keskuse ees avatud uus peatus on sündinud 100% erasektori initsiatiivist ning justnimelt narvalaste ja teiste bussiliiklejate soovidele vastu tulles. “Kuivõrd meie narvalastest reisijad kurtsid juba aastaid, et praegune Narva bussijaam jääb nende jaoks südalinnast veidi kaugele, siis koostöös Fama Keskusega otsustasime inimestele vastu tulla ja selle peatuse Narva kõige käidavamasse kohta lõpuks ise ära teha,” lisas Osula.  “Jah, meie bussid jäävad peatuma ka praeguses bussijaamas Vaksali tänaval, aga meie Tallinn-Narva-Tallinn liini uus süda saab olema just siin, Fama keskuse ees.”

Fama ja Astri Keskuse tegevjuhi Tarmo Kleimanni sõnul on tähelepanuväärne, et uue bussipeatuse loomise ideefaasist teostuseni jõuti kõigest kahe kuuga. „Tänu Narva Linnavalitsuse kiirele ja mõistvale suhtumisele ning heale koostööle nii keskuse kui ka bussiliini inimestega sai linnarahva poolt kaua oodatud lahendus kiirelt teostatud,“ lisas Kleimann.

Kes soovivad edaspidi Narvast bussiga kaupa pealinna või teistesse linnadesse saata, siis väga oluline on meeles pidada, et koos Lux Expressi bussidega liigub praegusest rongijaama ja bussijaama hoonest Fama keskusesse ka Cargobusi esindus.

Koos peatuse piduliku avamisega anti täna Fama keskuse ees avalöök ka Lux Expressi uuele Tallinn-Narva suunalisele liinivõrgule. Alates eilsest sõidab Lux Express Tallinna ja Narva vahel taas kuni 10 korda päevas ning peatub kõikidel reisidel ka Sillamäel ning Jõhvis. Samuti taasavati Narva-Rakvere ning Rakvere-Tallinn suunaline bussiliiklus. Kohtla-Järvelt tulevatele sõitjatele lisatakse ühendusi nii Tallinna kui ka Narva suunal.

Kuna Narva liin on Lux Expressile väga oluline, siis selle märgiks tähistati eile ka Lux Expressi ja Narvas palavalt armastatud Narva Transi jalgpallimeeskonna koostöö algust. Lux Expressi ja Narva Transi juhid allkirjastasid sponsorleppe ning külalistel oli võimalik kohtuda Narva Transi mängijatega.

Samuti sai tänasel üritusel tutvuda Lux Expressi uusimate bussidega ning väärikaima isendiga bussifirma ajalooliste busside kollektsioonis – Ziz 127 reisibussi maailma ainukese taastatud eksemplariga. Lisaks silmailule oli võimalik ajaloolise bussiga teha ka tasuta lõbusõitu.

Head Uudised GoodNews