1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maailma juhtivad IT-arvamusliidrid esinevad Eestis
Maailma juhtivad IT-arvamusliidrid esinevad Eestis

Maailma juhtivad IT-arvamusliidrid esinevad Eestis

ICTWeek2014Aprilli lõpus esinevad Tallinnas toimuval rahvusvahelisel info- ja kommunikatsioonitehnoloogia nädalal “Estonian ICT Week 2014” mitmed valdkonna juhtivad arvamusliidrid. Nende seas on üks interneti loojatest, endine Google’i asepresident Vint Cerf ning globaalse uuringufirma Gartner asepresident Stephen Prentice.

23.–30. aprillini toimuva IT-nädala tehnoloogiaettevõtlusele keskenduvad üritused on suunatud nii era- kui avaliku sektori arvamusliidritele, ettevõtjatele ja tippametnikele. Esmakordselt toimuva IT-nädala eesmärgiks on panna alus igakevadisele rahvusvahelise haardega sündmusele, mis koondaks Eestisse uusi idufirmade loojaid ja rahastajaid ning tutvustaks valdkonna parimaid praktikaid.

“Erakordselt hea meel on juba esimesel Eesti IT-nädalal tervitada legendaarset arvutiteadlast Vint Cerfi. Eriti kõnekaks muudab mehe osaluse asjaolu, et tema teadustöid on kasutatud ka Eesti e-riigi ülesehitamisel. Tema panust selles, kuhu Eesti täna e-riigina jõudnud on, näitab hiljuti presidendilt saadud riiklik teenetemärk,” kirjeldas EASi juhatuse liige Martin Hirvoja üht IT-nädala nimekamat esinejat. Cerf astub üles globaalset kasvu taotlevate idufirmade ja investorite võrgustumiskonverentsil Latitude59 ning välisministeeriumi korraldataval internetivabaduse
koalitsiooni aastakonverentsil.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) konverentsi “Change, Quick!” peaesinejaks on uuringufirma Gartner asepresident Stephen Prentice. ITL-i konverentsi keskmes on näited, kuidas läbi IT on võimalik muuta ettevõtete ärimudeleid.

“Tunnustatud ettevõtete esindajad jagavad praktilist kogemust, kuidas tuvastada äris kitsaskohti, mida IT abil saaks ületada. IT-valdkonna juhtiva uuringufirma Gartner üks vedajatest Stephen Prentice on siin vaieldamatult suunanäitajaks. Tema sõnavõtt inspireerib kindlasti ka siinseid ettevõtjaid maailmas toimuvast digitaalsest muutusest oma äris kasu lõikama,” rääkis Hirvoja.

“Estonian ICT Week 2014” käigus toimuvad üritused:

IT- nädala täisprogrammiga tutvumiseks külastage ürituse kodulehte.

Tallinnas toimuva rahvusvahelise info- ja kommunikatsioonitehnoloogia nädala korraldavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) eestvedamisel Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni LiiT, Garage48, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ja Välisministeerium.

Head Uudised GoodNews