1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maanteeameti uus e-teeninduse keskkond on avatud
Maanteeameti uus e-teeninduse keskkond on avatud

Maanteeameti uus e-teeninduse keskkond on avatud

Maanteeameti uus e-teeninduse keskkond on avatudMaanteeamet avas täna ametlikult uue e-teeninduse keskkonna http://eteenindus.mnt.ee/ ning tutvustas esmakordselt avalikkusele selle arenguplaane. Esimeste toimingutena on e-teeninduses saadaval Maanteeameti kaks populaarsemat registritoimingut – sõiduki omanikuvahetus ja ajutine registrist kustutamine.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna kutsus kõiki kliente üles eelistama liiklusregistri büroode külastusele e-teenindust.

„E-teenindus on turvaline, säästab kliendi aega ning on odavam. E-teeninduse keskkonnas makstavad riigilõivud on büroodes makstavatest lõivudest paarkümmen protsenti soodsamad,“ toonitas Lugna.

Ta lisas, et e-teendinduses pakutavate teenuste hulk suureneb käesoleva aasta jooksul ning keskkond on mugav kasutada.

„Juba praegu võib klient sõiduki registritunnistuse postiga koju tellida ning edaspidi hakkame samamoodi klientideni toimetama juhiluba ja registreerimisnumbri dublikaati,“ lisas Lugna.

E-teeninduse avamisel osalenud E-riigi Akadeemia tegevdirektor Arvo Ott tunnustas Maanteeametit e-teeninduse keskkonna avamise eest, kuna see on hea näide kodanikukesksusest ja avatusest.

„Kui internetipanka ja maksuameti e-teenuseid peetakse tänapäeval iseenesest mõistetavateks, siis küllalt suurt hulka avaliku sektori e-teenuseid vajame ja kasutame suhteliselt harva. Autode ja juhiloaga seonduvad teenused on aga kindlasti ühed sagedamini kasutatavad,” rääkis Ott.

Möödunud 2013. aastal oli Maanteeameti levinuim registritoiming sõiduki omanikuvahetus (üle 129 000 toimingu), võimalust sõiduk registrist ajutiselt kustutada kasutati mullu ligi 9500 korda. Lähemate kuude jooksul hakkab e-keskkond võimaldama anda volitusi sõidukiga seotud tehingute tegemiseks ja muuta sõiduki kasutajate andmeid.

Maanteeameti senine e-keskkond Paberivaba ARK suletakse järk-järgult, kui teenused jõuavad uude e-teeninduse keskkonda.

Lauri Lugna ettekannet saad näha SIIN!

Head Uudised GoodNews