1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maasikafestivalil kõige magusamad maasikad
Maasikafestivalil kõige magusamad maasikad

Maasikafestivalil kõige magusamad maasikad

Ülemiste Keskuse parklas toimub 06. ja 07. juulil juba kaheksas järjestikune Maasikafestival.

Selle aasta suve algus on maasikakasvatajatele pakkunud erakordset soojust ning maasikahooaeg algas võrreldes varasemate aastatega palju võimsamalt. Nii võime öelda, et maasikate haripunkt on kohe kohe möödumas ning Ülemiste maasikafestival on maasikanautlejatele kohaks kus lemmikmarja veel suures koguses saada on.

Eesti Maasikakasvatajate Liidu juhataja Elke Lillemets täiendab: “Tänavune maasikahooaeg sai eriti varajaselt hoo sisse tänu kuumadele ilmadele, mis küpsetasid maasikad korraga valmis ning seetõttu oli ka hind soodsam kui eelmisel aastal samal ajal. Viimasel nädalal on päikest olnud tagasihoidlikumalt ja ka vihma on juurde tulnud, et nädalavahetuseks peaksid maasikad ilusti suureks ja magusaks küpsema. Kõik ju teame, et need maasikad, mis tulevad hooaja viimastel nädalatel on just kõige magusamad ja seega kulub ka moosi sisse suhkrut vähem.

Täpsustan siinkohal, et sellel aastal eesti maasikad veel lettidelt ära ei kao. Põhihooaja lõpp küll paistab, kuid need põllupidajad, kes istutasid see aasta endale uue põllu ja panid sinna peale frigotaimed, saavad oma saaki korjama hakata juuli keskelt. Lisaks Tallinna Maasikafestivalile toimub sel aastal ka esimest korda Rakveres Maasikafestival 13. juulil, kuhu siis eesti maasikakasvatajad tulevad just uute põldude maasikatega.”

Eesti Maasikakasvatajate Liit korraldab Ülemiste Kaubanduskeskuse parklas festivali juba kahkesandat korda ning pakkumisele tulevad lisaks maasikatele ka kõik muud aiasaadused, liha- ja piimatooted ning käsitööd. Kuuma ilma juurde saab kindlasti nautida ka jäätisekokteili maasikatega!

Tänavune Maasikafestival saab alguse laupäeval kell 9, ametlik Maasikafestivali avamine on algusega kell 12 koos suure maasikatordi ühise söömisega. Lisaks tordi tegemisele selgub ka selle festivali “Maitsvaim Maasikas”, eelmisel aastal alguse saanud traditsioon koostöös DanSukkeriga selgitab selle hooaja magusaima maasika kasvataja. Igal päeval läheb mitu korda oksjonile kast maasikaid hinnaga 1 sent!

Festivali peaesinejaks on Grete Paia, lisaks on lastele kohal mustkunstnikud, esineb lasteteater, kohapeal on kloun, saab teha näomaalinguid, hüpata batuutidel ning visata suurt maasikat.

Festival on Tallinnas avatud laupäeval 9.00 – 18.00 ja pühapäeval kell 9.00-16.00ni ning on kõigile tasuta!

Rakvere Maasikafestival toimub Põhjakeskuse parklas ning on avatud laupäeval, 13. juulil kell 9 – 18.

Maasikafestivaliga ja kavaga saab lähemalt tutvuda www.maasikas.ee

Head Uudised GoodNews