1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Mailaulu sügisfestival ühendab autorilaulu, pärimusmuusika ja luule
Mailaulu sügisfestival ühendab autorilaulu, pärimusmuusika ja luule

Mailaulu sügisfestival ühendab autorilaulu, pärimusmuusika ja luule

28. septembril toimub Tartus autorilaulufestivali Mailaul 2013 sügisfestival. Kolmel kontserdil astuvad lavale laulukirjutajad, pärimusmuusikud ning luuletajad Eestist, Lätist ja Leedust.

Sügisfestival on üks osa 10. juubelit tähistava Mailaulu programmiuuendusest, mille eesmärk on autorilaulu kui erilise loomežanri laiem teadvustamine. Festivali avakontserdil “Hetkeis muutuvad värvid”, esitab peaesineja Siiri Sisask juba tuntud loomingu kõrval ka täiesti uusi laule. Õhtu jätkub “industriaalfolgi” tähe all Tartu Jazziklubis, kus esinevad Allan Vainola & Unenäopüüdjad ning Arles Kangus. Festivali lõpetab suurejooneline folgi- ja luuleõhtu Genialistide klubis. Üles astuvad Midrid (Eesti), TaiTai (Läti) ja Lipk Ant Sienų (Leedu) ning noored luuletajad kolmest Balti riigist.

Folgi- ja luuleõhtu kaaskorraldaja, Tartu Ülikooli Keelekeskuse juhataja kt Tiina Katteli sõnul osalevad üritusel eelkõige Baltimaade, aga ka Soome, Poola, Tšehhi, Ungari ja Inglismaa üliõpilased, keda liidab huvi ühe või mitme Baltimaa keele, kultuuri ja ajaloo vastu. “See luule- ja muusikaõhtu annab väga hea võimaluse kõiki keeli originaalis kuulda, saada osa noorte eestlaste, lätlaste ja leedulaste mõttemaailmast ning loomulikult omavahel suhelda”, lisas Kattel.

Mailaul plaanib algaval hooajal lisaks sügisfestivalile teisigi uuendusi. Programm kulmineerub traditsiooniliselt mai alguses toimuva 3-päevase põhifestivaliga, kus publikuga kohtuvad mitukümmend lauljat-laulukirjutajat Eestist ja mujalt.

Festivali partneriteks on Tartu Ülikooli Keelekeskus, Läti Keele Agentuur, Leedu Vabariigi Suursaatkond Eestis, Tartu linn, Eesti Kultuurkapital, Tartu Kultuurkapital jpt.

Mailaul on festival ehedat omakultuuri hindavale nooremeelsele inimesele, kes tahab mõelda, tunda ja tunnetada esineva autoriga kaasa.

Head Uudised GoodNews