1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Mait Malmsteni “Fenomen” etendub viimaseid kordi
Mait Malmsteni “Fenomen” etendub viimaseid kordi

Mait Malmsteni “Fenomen” etendub viimaseid kordi

FenomenOktoobris ja novembris mängitakse Madis Kalmeti lavastust “Fenomen” viimaseid kordi, peaosas Mait Malmsten.

“Fenomeni” peategelaseks on üks kummaline mees, kes on toodud ekspertide komisjoni ette ja kellelt loodetakse vihjeid tuleviku sündmustele. Kes on see salapärane, fenomenaalse elu- ja ajaloonägemusega mees? On ta tõekuulutaja või soolapuhuja, hull või geenius, prohvet või šarlatan?

„Fenomen“ on Mait Malmsteni esimene ülesastumine monolavastuses. Lavastus “Fenomen” on osalenud Varna rahvusvahelisel festivalil Bulgaarias, „Altan SERGE“ festivalil Burjaatias. 2014. aasta Monomaffia festivalil Pärnus võitis Mait Malmsten rolli eest peaauhinna “Suure Kirsi”.

“See on teater selle sõna kõige paremas mõttes. Köitev mõttemängu kõrgpilotaaž, mida kogu „Fenomeni“ lavastusmeeskond pakub,”  tunnustab lavastust teatrikriitik Margus Mikomägi (Postimees, 2.04.2014).

Lavastaja Madis Kalmet, laval Mait Malmsten, kunstnik Ervin Õunapuu, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov (Ugala), valguskunstnik Priidu Adlas. Produktsioon: Teatriühendus R.A.A.A.M.

Etendused 30. oktoobril ja 27. novembril Eesti Draamateatris, 11. novembril Viljandis Ugala Teatris ja 25. novembril Tartus Eesti Rahva Muuseumis.
Piletid Piletilevis ja Piletimaailmas.

Head Uudised GoodNews