1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Mait Trink: Kalevipoeg on uisumaratonil boonuseks
Mait Trink: Kalevipoeg on uisumaratonil boonuseks

Mait Trink: Kalevipoeg on uisumaratonil boonuseks

Mait Trink
Foto: Urmas Tartes

Sel pühapäeval Mustvees toimuval traditsioonilisel rahvaspordisündmusel, Kalevipoja uisumaratonil, on kohal ka eeposekangelane ise. Teda kehastab karismaatiline muusik ja näitleja Mait Trink – igas mõttes kaalukas mees. Mait Trink võttis ettepaneku Kalevipoega kehastada rõõmuga vastu. Veidi mõtleb ta selle üle, kas ikka Kalevipoja-mõõtu kostüümi selga saab. Kõige olulisemaks peab ta ikka uisuvõistlust. Maskoti-Kalevipoega nimetab ta aga maratoni boonuseks.

Milline oli esimene mõte, kui Mustvee kultuurikeskus kutsus teid pühapäeval toimuvale Kalevipoja uisumaratonile Kalevipoega kehastama?

Olen kord Kalevipoega mänginud. Uisumaratonil kehastan eeposekangelast aga esmakordselt. Ettepanek oli tore ja võtsin selle meelsasti vastu. Mõneti huumoriga pooleks võib öelda, et mõtlen, kuidas mulle kostüüm sobib. Tuleb ju ehtsalt kalevipojalik välja näha. Mustvee kultuurikeskus lubas aga piisavalt suure kostüümi muretseda.

Kas rahvas näeb aatelist, rahvuslikku uhkust kehastavat või pigem meelelahutuslikku Kalevipoega?

Ma arvan, et see ei tulegi väga sellestvälja, kui ringi kõnnin. Kogu tähelepanu peaks minema uisuvõistlusele. Et Kalevipoeg seda pealt vaatab ja mikrofoni räägib, on rohkem lisaboonus.

Millised on teie suhted uisutamisega?

Ma olen kord elus uisud alla saanud ja siis ka kukkusin ning vigastasin mingi lihase. Olümpiamängudel olen ikka vaadanud iluuisutamist, kus lisaks spordile saab nautida kenasid naisterahvaid.

Mis tuleb esimesena meelde seoses Mustvee linnaga?

Sadam, Peipsi järv, kirikud – kõik, mis sellele paigale omane. Olen selles linnas mõnegi korra käinud ja külastanud ka kuulsaid Mustvee laatasid.

Enne uisumaratoni on aga Eest vabariigi 100. aastapäev. Kuidas selle veedate?

Sõbra sünnipäeval Järvselja metsade vahel. Sel aastal televiisorit ei vaata.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews