1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mänguasjamuuseumis avatakse 125 meetrit uusi autoteid!
Mänguasjamuuseumis avatakse 125 meetrit uusi autoteid!

Mänguasjamuuseumis avatakse 125 meetrit uusi autoteid!

Foto: Mänguasjamuuseum
Foto: Mänguasjamuuseum

Tartu Mänguasjamuuseumis avatakse 20. juunil kell 14 näitus KORRALIK KAOS. POISTE MÄNGUD, mille tarbeks ehitati mänguautodele 125 meetri jagu uusi teid. Näitusel on väljas rohkem kui 1300 mudelautot kolme erineva kollektsionääri kogudest. Lisaks pakub näitus rohkelt mõtteainet selle kohta, mis saab mänguautodest siis, kui nendega enam keegi ei mängi.

Korrast ja kaosest kõnelev näitus on sündinud koostöös Eesti kollektsionääride Gert Kaio ja Margo Kooliga, kes kahe peale on välja pannud tuhatkond automudelit. Näha saab nii omaaegses Nõukogude Liidus toodetud mudelautosid kui ka tänapäevaseid toonaste mudelautode koopiaid. Ungari Instituudi abiga on Tartusse toodud ungarlase Zoltįn Luptįki mudelautode kollektsioon, mis koosneb Matchboxi kaubamärgiga autodest. Gert Kaio ja Margo Kooli kollektsioonid on nii suures mahus eksponeeritud esmakordselt, seega peaks näitus tõsist huvi pakkuma nii väikestele autosõpradele kui tõelistele kollektsionääridele.

Foto: Mänguasjamuuseum
Foto: Mänguasjamuuseum

Näitus „Korralik Kaos. Poiste mängud“ jääb mänguasjamuuseumis avatuks kuni novembri keskpaigani.

Tartu Mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval ja on aastaringselt avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11-18.

Head Uudised GoodNews