1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Mängupesa õpetaja Krista Siim sai tervisedenduse eest riikliku tunnustuse
Mängupesa õpetaja Krista Siim sai tervisedenduse eest riikliku tunnustuse

Mängupesa õpetaja Krista Siim sai tervisedenduse eest riikliku tunnustuse

OLYMPUS DIGITAL CAMERATeisipäeval tunnustati Estonia Talveaias parimaid iga maakonna tervisedendajaid.

2014 aastal sai Viljandimaalt tunnustuse Krista Siim, kes on Lasteaed Mängupesa õpetaja ja põhjalikult uurinud väikelaste vigastuste ennetamise teemat.

Viljandi maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialisti Kärt Russaku sõnul esitas Krista Siimu kandidatuuri maakonna Tervisenõukogu.

„Ennetustöö valdkonnaga tegelemine on eriti tänuväärne tegevus ning suurimaks sisuliseks tunnustuseks sellele on just teadlikkuse suurenemise tõttu toimumata jäänud õnnetused ja vigastused,“ rääkis Russaku.

Üheskoos tervisedendajatega on Krista Siim valmistanud mitu õpetlikku trükist ning kokku pannud ka sellesisulise bakalaureusetöö. Krista Siim on korraldanud vigastuste ennetamisest koolitusi lasteaia juhtidele, tervishoiutöötajatele, õpetajatele, lasteaedade hoolekogudele, tervisedenduse koordinaatoritele ja pereõdedele. Lisaks on ta esinenud ja jaganud praktilisi kogemusi mitmetel info- ja teemapäevadel, beebide ja väikelaste emadele-väikelaste vigastustest ja nende ennetamisest. Krista on olnud koolitaja Tervise Arengu Instituudi poolt korraldatud seminaridel – „Vigastuste ennetamine ja turvalisuse edendamine koolieelses lasteasutuses.“

Iga aasta alguses edastab Sotsiaalministeerium maavalitsustele aasta prioriteetse teema, mis on aluseks maakonnas tunnustust vääriva inimese väljavalimisel. 2013 aasta teema oli „Parim paikkonnas tegutsev tervisedendaja, kes on tegelenud laste vigastuste ja mürgistuste ennetustööga ning teadlikkuse tõstmisega“. Tunnustamise süsteem ei ole piiratud ainult maavalitsuste või kohalike omavalitsuste juures töötavate spetsialistidega, vaid esitada saab kõiki inimesi, kes panustavad rahvastiku tervise edendamisse oma igapäevatöö käigus, projektipõhiselt või vabatahtlikult.

Igal aastal tunnustatakse kuni 15 inimest, igast maakonnast ühte.

Tervisedendajate tunnustamise üritus toimub traditsiooniliselt veebruarikuus ja seda korraldab Sotsiaalministeerium, mis tähendab, et aasta jooksul on kõikidel aktiivsetel terviseedendajatel võimalus silma paista ja järgmise aasta alguses riiklik tunnustus vastu võtta.

Head Uudised GoodNews