1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Männi pargis tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva kontsertetendusega „Vabaduse hääl“
Männi pargis tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva kontsertetendusega „Vabaduse hääl“

Männi pargis tähistatakse Eesti taasiseseisvumispäeva kontsertetendusega „Vabaduse hääl“

Homme, 18. augustil algusega kell 18 tähistatakse Männi pargis Eesti taasiseseisvumispäeva kontsertetendusega „Vabaduse hääl“, kus astuvad üles ansambel Noorkuu, „Eesti otsib superstaari“ finalist Sissi ja live-elektroonika virtuoos Andrei Zevakin.

27 aastat tagasi, 20. augustil 1991 kell 23.02 sai Eesti NSV-st taas täieõiguslik Eesti Vabariik. Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats kutsub seda ajaloolist hetke vääriliselt väärtustama.

„Vabadust on väga kerge hakata enesestmõistetavaks pidama, kui ta sul juba käes on,“ ütleb Lauri Laats. „Tegelikult juhtus 20. augustil 1991. aastal midagi täiesti erakordset: avanes aken ajaloos, mille sarnaseid võibki ette tulla ehk vaid üks kord tuhande aasta jooksul. See oli võimalus ühele väikesele rahvale saada taas vabaks – ja saada veretult, oma inimesi ohvriks toomata. See julgus ja aktiivsus, mis toona meie inimesi kokku tõi, on imetlusväärne. Ühiselt lauldi ja ühiselt hingati. Kui tankiroomikud asfaldil kolisema hakkasid, hoiti ka ühiselt hinge kinni.

Rahvaluule- ja keeleteadlase Jakob Hurda sõnad selle kohta, et kui me ei saa suureks rahvaarvule, peame saama suureks vaimult, on äärmiselt tabavad – just Eesti inimeste ühtsus ja vaimusuurus avasid 27 aastat tagasi selle ajaloolise akna, uue tuleviku meile kõigile. Ma usun, et see ühtsus ja suurus ei ole meist kadunud!

Mustamäel tähistame Eesti taasiseseisvumispäeva 18. augustil algusega kell 18 Männi pargis suurejoonelise kontsertetendusega „Vabaduse hääl“.

Esinevad ansambel Noorkuu, särav Sissi ja live-elektroonika virtuoos Andrei Zevakin, videosillal kohtume mitmete meie kultuuri ja ühiskonna suurkujudega, sööme suurt-suurt pidupäevatorti ning tunneme sellest päevast ja üksteisest rõõmu. Tulge, tähistame koos seda kõrget ja kordumatut päeva ajaloos, mil Eesti sai taas vabaks. Kohtumiseni!“

Head Uudised GoodNews