1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Marja tänava silla rajamiseks korraldatud arhitektuurivõistluse võitis Andres Lember
Marja tänava silla rajamiseks korraldatud arhitektuurivõistluse võitis Andres Lember

Marja tänava silla rajamiseks korraldatud arhitektuurivõistluse võitis Andres Lember

Võidutöö “Õhtukaar”
Foto: Tartu

Täna avalikustati SPARK Demokeskuses Marja tänava kergliiklussilla rajamiseks korraldatud arhitektuurivõistluse võidutöö, milleks osutus ideekavand märgusõnaga “Õhtukaar”. Võiduidee autor on Andres Lember (OÜ Male Maja).

Teise koha sai ideekavand märgusõnaga “Vitruvius” (Arhitektuuribüroo Toomas Rank OÜ) ja kolmanda koha “Marta” (OÜ Maanteed). Kaks ergutuspreemiat pälvisid tööd “Langskip” (AB Standup OÜ) ja “Sõida tasa üle silla” (Molumba OÜ).

Linnaarhitekti Tõnis Arjuse sõnul on võidutöö põhjalikult läbilahendatud tervik, kus ühest küljest on loodud minimalistliku ilmega ülepääs, teisest küljest tagatud jäik ja vastupidav konstruktsioon, mis võimalikult vähe segab nii jõeliiklust kui kallasraja kasutust.

Võidutöö põhjalikult läbilahendatud tervik – ühest küljest on loodud minimalistliku ilmega ülepääs, teisest küljest tagatud jäik ja vastupidav konstruktsioon, mis võimalikult vähe segab nii jõeliiklust kui kallasraja kasutust.

Aasta algul välja kuulutatud arhitektuurivõistlusega soovis linn leida parimat arhitektuurset ja insenertehnilist lahendust kergliiklussillale, mis suundub Supilinna Marja tänava sihilt üle jõe asuvale Lubja tänavale ühendades Supilinna Ujula-Kvissentali asumiga.

Ideevõistlusele saabus 18 ideekavandit. Žürii arvestas hindamisel tulevase silla konstruktsiooni ja materjali valikut, lahenduse arhitektuurset sobivust ja eeldatavat ehitusmaksumust, samuti majanduslikult otstarbeka hooldamise võimalust.

Head Uudised GoodNews