1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Marko Mihkelson: Eesti huvides on tugevdada Euroopa ja USA koostööd
Marko Mihkelson: Eesti huvides on tugevdada Euroopa ja USA koostööd

Marko Mihkelson: Eesti huvides on tugevdada Euroopa ja USA koostööd

Marko-MihkelsonRiigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson viibib nädalasel visiidil Washingtonis, kus ta osaleb NATO Parlamentaarse Assamblee kaitse- ja julgeolekukomitee delegatsiooni koosseisus president Donald Trumpi ametisse nimetamise tseremoonial ning kohtub kolleegidega USA Kongressist.

Mihkelsoni sõnul on Washingtonis toimuvatel kohtumistel tähelepanu keskmes kaitsealase koostöö tugevdamine ning transatlantilise koostöö jätkamine. „Eesti huvides on astuda kõik sammud, mis tugevdavad Euroopa ja USA koostööd,“ ütles ta.

Mihkelson rõhutas, et Ameerika on olnud ning jääb Eesti jaoks oluliseks liitlaseks, mistõttu on tähtis jätkata edukat koostööd ka uue administratsiooni tööperioodil.

Mihkelson tõstis ühtlasi esile liitlaskoostöö ning usalduse tähtsust suhetes Ameerika Ühendriikidega. „Lääne ühtsus ja liitlaskoostöö on olnud kindlaks aluseks rahu ja stabiilsuse kestmisele ka kõige keerukamatel aegadel,“ ütles ta. „USA on liidrirollis lääneliitlaste seas ja NATOl on selles keskne roll.“

Reedel jälgib Mihkelson Ameerika Ühendriikide 45. presidendi Donald Trumpi ametisse nimetamise tseremooniat.

Visiidil osalejatele tutvustatakse Rahu Instituudi vägivaldse ekstremismi vastu võitlemise programmi. Samuti räägitakse Trumpi administratsiooni võimalikest välispoliitika tegevussuundadest. Lisaks toimuvad kohtumised USA Kongressi liikmetega ja   Mereväeakadeemia juhtkonnaga.

Head Uudised GoodNews