1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. “Meie Eesti” tegelusraamatu esimene tiraaž müüdi läbi kolme nädalaga
“Meie Eesti” tegelusraamatu esimene tiraaž müüdi läbi kolme nädalaga

“Meie Eesti” tegelusraamatu esimene tiraaž müüdi läbi kolme nädalaga

Kristina Mustonen lastega

Maxima jaeketi ja tuntud kirjaniku Epp Petrone ühistööna valminud Eesti juubeliaastale pühendatud kogupere tegelusraamat „Meie Eesti“ müüs kolme nädalaga läbi uskumatu tiraaži – 26 000 eksemplari. Jaekett annab teada värskelt ilmunud kordustrükist.

„Koostöös Epp Petronega sündinud kogupere tegelusraamatut on haaratud lennult ja selline huvi on meile ennekõike suurepärane tagasiside,“ rääkis Maxima Eesti kommertsdirektor Kristina Mustonen kõrgest huvist kogupere tegelusraamatu vastu.

Tegelusraamatu teeb omapäraseks sellesse joonistamise võimalus ja samuti saab raamatusse koguda kleebiseid ning ema ja tütre dialoogi taustal nuputada kodumaa kohta erinevaid ülesandeid kui koguda teadmisi, mitu presidenti on Eestil olnud ja milline veekogu teeb keset Eestit silma.

“Hästi liigutav raamatu populaarsuse juures oli ka hetk, mil leidsime Facebookist loodud grupi, millesse on kogunenud usinad emad. Kui vanasti vahetasid lapsed koolis omavahel udukaid, siis täna vahetatakse „Meie Eesti“ raamatu kleepse sotsiaalmeedias ja seda tehakse üle Eesti,“ avaldas Mustonen siirast rõõmu, kuidas tegelusraamat on tegutsema pannud nii suured kui väikesed lugejad.

„Kui Maximaga koostööle asusime, oli mulle kohe selge, et minu jaoks on see ajalooline võimalus. Nii kõrge tiraažiga raamatut pole ma enne kirjutanud,” lausus autor Epp Petrone, viidates jaeketiga koostöös sündinud pereraamatu trükitiraažile, mis on tavapärasest lasteraamatu trükiarvust kordi suurem. “Aga, et juba nädal pärast müükitulekut oli venekeelne trükk otsas, eestikeelsest trükikogust pool juba kodudesse jõudnud, see oli üllatus ja teeb küll meele härdaks.”

„Meie Eesti“ kogupere tegelusraamatu eesti- kui venekeelne kordustrükk on saadaval kõikides 76-s Maxima kaupluses üle Eesti. Kordustrükk on tellitud 7000-le raamatule, millest 5000 on eestikeelsed ja 2000 venekeelsed. Esimene tiraaž oli 26 000, millest 18 000 olid eestikeelsed ja 8000 venekeelsed.

Head Uudised GoodNews