1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MEIE INIMESED! Otepää Linnaraamatukogu teenekas töötaja Maret Viigimets on asutuse tõeline raudvara
MEIE INIMESED! Otepää Linnaraamatukogu teenekas töötaja Maret Viigimets on asutuse tõeline raudvara

MEIE INIMESED! Otepää Linnaraamatukogu teenekas töötaja Maret Viigimets on asutuse tõeline raudvara

Maret Viigimets
Foto: Monika Otrokova

Otepää Linnaraamatukogu töötaja Maret Viigimets pidas möödunud nädalal 45. tööjuubelit. Raamatukokku tööle sattus Maret kohe peale keskkooli lõpetamist. Esialgu küll ruumide perenaisena, kuid paari kuu möödudes märgati söakat, pikapatsilist neiut, ning edasi jätkus töötee juba raamatukoguhoidjana. Maret oli juba nooruses suur kirjandushuviline ning seega tundus loogiline jätkata oma karjääri juba armsaks saanud erialal. Mareti pika töötee sisse mahub Otepää Linnaraamatukogu kolimine Pärna tänavalt Otepää Vallavalitsuse majja, samuti on tema ülemuseks olnud neli raamatukogujuhatajat – Viivi Tarikas, Eda Länik, Meeta Sõna ja alates 1999. aastast Kaido Mägi.

Kolleeg Ülle Pauli ja ülemuse Kaido Mägi sõnul on Maret nende asutuse tõeline raudvara – ta teab ja mäletab kõike ning aitab ka kirjanduslike küsimustega mälumängus. Maret armastab lisaks raamatute lugemisele teha käsitööd ning kokandusega tegeleda. Ka vallakodanikud pole kiitusega kitsid olnud – teinekord tuleb raamatukoguhoidjal teha tööväliseid asju – abistada eakamaid arvutiga ümberkäimisel ning kuulata mured ära ja aidata nõu ja jõuga.

Töötatud aastate jooksul on nii mõndagi juhtunud, mida Maret siiani muhelusega meenutab. Nii näiteks küsis ta ühe usina sõjaajaloo lugeja käest, kas too Õuna tahab. Mati Õun on teadupärast üks Eesti tuntumaid sõjaajaloolasi. Lugeja ütles vastu, et ei, ta täna juba hommikul sõi õuna!

Raamatukogu elu on võrreldes endiste aegadega kõvasti muutunud. Maret meenutab, et nõukogude-ajal oli Otepääl väga palju puhkajaid Moskvast ja Peterburgist, seetõttu leidus raamatukogu riiulitel venekeelset kirjandust ning perioodikat, mida puhkajad tihti laenutamas käisid. Nüüd võib aga riiulitelt leida pigem inglisekeelseid trükiseid.

Maret Viigimetsa õnnitlemas käinud Otepää Vallavalitsuse liige vallavanema ülesannetes Mare Raid sõnas: ” Tunnen Maretit alates 1996. aastast kui asusin tööle Otepää turismiinfokeskuses. Huvi raamatute vastu on meil ühine, aga Mareti oskus soovitada just sobivat lugemismaterjali vaimustas. Samuti abivalmidus, hoolivus ning armastus oma töö vastu.”

Head Uudised GoodNews