1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Meremuuseum tegi külastusrekordi
Meremuuseum tegi külastusrekordi

Meremuuseum tegi külastusrekordi

Lennusadam Foto: Irve/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Lennusadam
Foto: Irve/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Lõppenud aastal tegi meremuuseum Eesti muuseumite külastusrekordi, kui lennusadamas ja Paksus Margareetas olevat muuseumi külastas kokku 403 400 külastajat, 2013. aastal oli meremuuseumi külastajaid 358 000.

Lennusadamas käis 321 700 ja Paksus Margareetas 81 700 inimest.

“Tänu muuseumi edukale ning mitmekesisele näituste programmile ja sihipärasele turundusele on meremuuseumi külastusnumbrid tervikuna kasvanud alates lennusadama avamisest 2012. aastal,“ ütles meremuuseumi direktori Urmas Dresen. Tema hinnangul on tegemist märkimisväärse tulemusega. “Eestimaalased ja meie külalised tahavad mereajaloo lugusid kuulda,” sõnas ta.

Paks Margareeta Stoltingi torniga Foto: Ivar Leidus/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Paks Margareeta Stoltingi torniga
Foto: Ivar Leidus/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Lisaks tõusujoones liikunud lennusadama külastusnumbritele, millesse andis suure panuse ka Titanicu näitus, on viimastel aastatel rohkem külalisi jõudnud ka Paksu Margareetasse. Eesti üht vanimat püsinäitust Paksu Margareeta suurtükitornis käidi sarnasel tasemel viimati vaatamas kaheksakümnendatel. Sinna jääb ka torni külastusrekord, mil 1987. aastal külastas tollast Eesti Riiklikku Meremuuseumit 121 042 inimest. „Inimeste huvi ajaloolise torni vastu on jätkuv, kuid püsinäitus vajab kaasajastamist ning vana torn korralikku remonti, seega loodame, et lähiaastatel saame ka Paksu Margareetat uuendada ning näha taas kolmekümne aasta taguseid külastajanumbreid,” ütles muuseumi direktor.

Alanud aasta toob meremuuseumisse kokku viis näitust. Viimast nädalat on võimalik tutvuda näitusega “Meri riidekapis” lennusadamas. 12. veebruaril avatakse samas suur käed-külge näitus loodusjõududest, laevadest ja mereajaloost “Ujub või upub” ja augusti lõpus selle aasta suur välisnäitus “Võidujooks maailma lõppu”, mis räägib kahe mehe, Roald Amundseni ja Robert Falcon Scotti võitlust lõunapooluse vallutamisel.

Paksus Margareetas on 26. aprillini võimalik tutvuda maalidega purjelaevade kuldajastust näitusel „Merele maalitud purjed“ ning suve alguses avatakse suurtükitorni ajalugu tutvustav näitus, mis jääb avatuks 2016. aasta suveni.

Head Uudised GoodNews