1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Metropolitan Opera suvehooaja avab „Madame Butterfly“
Metropolitan Opera suvehooaja avab „Madame Butterfly“

Metropolitan Opera suvehooaja avab „Madame Butterfly“

Turandot
Foto: Marty Sohl

Üheksandat suve Tallinnas ja Tartus ning esimest korda Viljandis on Forum Cinemas kinode külastajatel võimalik nautida Metropolitan Opera suveooperite hooaega, mille avab juba täna linastuv Puccini aegumatu „Madame Butterfly“.

Metropolitan Opera suvehooeg kestab 27. juunist kuni 8. augustini, mil kolmapäevade õhtuti näeb kokku nelja erinevat ooperit maailma tippheliloojatelt. „Senised suveooperite hooajad on osutunud vägagi populaarseks ning kuna ka Viljandi kinokülastajad on meie muu kultuuriprogrammi väga hästi vastu võtnud, siis laiendasime nüüd ka sinna suveooperite näitamist,“ märkis Forum Cinemas programmispetsialist Henryk Novod ning lisas, et Tallinnas on ooperisõpradel jätkuvalt võimalus linastusi nautida lisaks tavasaalile ka luksuslikus A. Le Coq Sviidis.

Kuna Viljandi kinokülastajad on meie muu kultuuriprogrammi väga hästi vastu võtnud, siis laiendasime nüüd ka sinna suveooperite näitamist.

Hooaega alustab Giacomo Puccini hingemattev teos “Madame Butterfly”, mille lavastus on publikut vaimustanud alates esilinastusest 12 aastat tagasi. Nimiosas esineb üks maailma tunnustatumaid selle rolli täitjaid sopran Kristine Opolais ning Butterfly südame murdnud mereväeohvitseri Pinkertoni osa laulab Roberto Alagna. Lavastajaks on Anthony Minghella ning dirigendiks Karel Mark Chichon.

Suvehooaeg jätkub Giuseppe Verdi ooperiga “Trubaduur”, kus peaosas demonstreerib oma vokaalseid võimeid tippsopran Anna Netrebko ning kurva saatusega Manrico rolli laulab tenor Yonghoon Lee, tema rivaalina astub üles bariton Dmitri Hvorostovski ja müstilise, hämara minevikuga mustlase osas on metsosopran Dolora Zajick. Söör David McVicari teose dirigent on Marco Armiliato.

Suveooperite raames linastub ka Tšaikovski kaunis etendus “Jevgeni Onegin”, mille peaosades on armastatud Ameerika sopran Renée Fleming ja Vene bariton Dmitri Hvorostovski. Tšaikovski hingetungivalt kaunis muusika ja rabavalt minimalistliku etenduse imeilus valgustus peegeldavad täiuslikult ooperi dramaatilist süžeed – nooruslikku igatsust, tõrjumist, kahetsust, liiga hilja saabuvat meeleheitlikku palvet. Lavastajaks on Robert Carsen.

Suvehooaja lõpetab Giacomo Puccini “Turandot”, mille Hiina printsessi nimirollis on üks ooperimaailma parimatest dramaatilistest sopranitest, Nina Stemme. Tenor Marco Berti on vapper prints Calàf, kes esitab „Nessun dormat“ ja võidab printsessi südame. Franco Zeffirelli lavastuse dirigent on Paolo Carignani.

Ooperid linastuvad Coca-Cola Plazas, Kino Ekraanis ja Viljandi kinos Centrum kolmapäeva õhtuti.

Vaata rohkem infot SIIT!

Head Uudised GoodNews