1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Metsatöll: tunneme, et oleme õiges kohas ja esineme õigetele meestele
Metsatöll: tunneme, et oleme õiges kohas ja esineme õigetele meestele

Metsatöll: tunneme, et oleme õiges kohas ja esineme õigetele meestele

Ansambel Metsatöll esitas eile Afganistanis patrullbaasis Pimon teenivatele kaitseväelastele valiku oma parimatest lugudest.

„Vägev! Kaasaelamisest on mul hääl natukene ära. Usun, et Metsatöll sai täna nii mõnegi fänni juurde,“ ütles pärast kontserti üks jalaväekompanii Estcoy-15 võitlejatest reamees Ats Demant. Tema sõnul oli igast noodist kuulda, et mehed tegid asja hingega ning lootis, et ka bänd jäi esinemise ja publikuga rahule. „Olen neid ka varem esinemas näinud, aga siin nende kontserti näha on uus kogemus.“

Metsatöllu poolteist tundi kestnud kontserdil esitati lugusid kõigilt nende seni ilmunud viielt täispikalt stuudioalbumilt. Bändiliikmete sõnul valisid nad esitatavad lood just publikut silmas pidades, näiteks lood kodust, vaprusest ja armastusest. Metsatöllu esinemislava ehitati kahest soomukist, mis paigutati lava äärtesse, ja lava tagumiseks seinaks sai kõrbevärvi maskeerimisvõrk.

„Täiega lahe! Elu parim lava. Publik oli väga hea ja kodune. Tundsime, et oleme õiges kohas ja esineme õigetele meestele,“ ütles Metsatöllu laulja-kitarrist Markus Teeäär. „Et nad kõik tuleksid elusalt ja tervelt koju tagasi. Toredad mehed ja naised on siin.“ Tema sõnul oli toetust tunda ka briti kaitseväelaste hulgast. Näiteks üks briti kokkadest joonistas vildikaga oma kõhule suurelt bändi nime ja naerusuu.

Metsatöllu trummari Marko Atso sõnul oli kontsert Pimonis väga eriline kogemus. „Juba selle nägemine, kuidas su esinemistehnika sõjaväe helikopteriga kohale tuuakse, on lahe.“ Lisaks kiitis Atso Pimoni baasi olustikku, mis tundus kõikidele bändiliikmetele hubane ja kodune.

Täna hommikul saabus Metsatöll tagasi Camp Bastionisse, kus neid ootab ees järgmine esinemine rahvusliku logistilise toetuselemendi NSE-14 võitlejatele ning eestlaste liitlastele ja partneritele NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõududes.

Head Uudised GoodNews