1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. MIDAGI ERILIST! Sakus lahutab meelt mandoliinifestival
MIDAGI ERILIST! Sakus lahutab meelt mandoliinifestival

MIDAGI ERILIST! Sakus lahutab meelt mandoliinifestival

Mandoliinifestival_plakat_2015_web

Usutavasti on seletus ja lahendus selles, et enamus kodumaiseid festivale on kindla rõhuasetuse ja sihtgrupiga. Iga festival on oma nägu ja külastaja vaatabki festivalile enne korralikult „näkku“ ja seab siis sammud valitud suunas.

Saku Mandoliinifestival, mis toimub 27. ja 28. juunil mitmes Saku paigas ja jõuab ka alevi tänavatele, on naerunäoga. Mandoliinimuusika on elurõõmus ja optimismi sisendav ning selle mängijad ehedalt entusiastlikud. Mandoliin oli Eestis populaarne juba sadakond aastat tagasi. Vahepeal oli pill varjusurmas, ent just viimaste aastate jooksul on taas tolmust puhtaks pühitud. Eestis tegutseb mitu mandoliiniorkestrit, kuuldavasti tuleb neid veel juurdegi. Kõik saavad kokku ka Sakus, et moodustada ligi sajaliikmeline üle-eestiline mandoliiniorkester, mis esineb 28. juunil kell 15 Saku Valla Maja saalis. Samal kontserdil esitletakse ka uhiuut mandoliiniplaati „Beati mandolini“, millel mängivad ning laulavad isa-poega – Ants ja Anto Õnnis.

IMG_8367Festival algab 27. juunil kell 16 Saku Pruulikoja ees maailma esimese mandoliinirongkäiguga, millele järgneb lõbus ühislaulmine suure ukuleleorkestri saatel. Kell 18 on Saku Valla Maja saalis kaheosaline kontsert, kus kuuleb nii barokki kui ka bluegrassi, ikka mandoliini osalusel. Laupäevaõhtul toimub pruulikojas ka suur mandoliinimürgel, kus astuvad üles mitmelt poolt kohale sõitnud mandoliiniorkestrid.

Saku Mandoliinifestival kutsub uusi ja vanu sõpru kuulama. Kuna festival on mõeldud ainult sõbralikele inimestele, on kõik kontserdid tasuta!

Joosep Sang

Head Uudised GoodNews