1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mille eest annaks tänapäeva eestimaalane oma elu?
Mille eest annaks tänapäeva eestimaalane oma elu?

Mille eest annaks tänapäeva eestimaalane oma elu?

Foto: Pixabay.com

Tartus toimub neljapäeval, 11. jaanuaril kaheksas Lõuna-Eesti palvushommikusöök, mis vaatab saabuvale Eesti Vabariigi juubelisünnipäevale meie riigi iseseisvuse eest seisjate ja võitlejate pilgu läbi. Selle aastase ürituse teemal „Mille nimel oleksin valmis surema?“ peakõnelejaks on Eesti Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

„Lõuna-Eesti palvushommikusöögid on saanud aasta alguse oodatud sündmuseks, mis on kõnekas märk sellest, mida meie inimesed väärtustavad. See koosviibimine on oluline keskkond eri valdkondade juhtidel, arvamusliidritel omavahel kokku saada, arutlemaks meie riigi ning kultuuri püsiväärtuste üle,” ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Palvushommikusöök toob Dorpati konverentsikeskusesse kokku Lõuna-Eesti valdade ja linnade poliitika-, majandus-, haridus-, kultuuri- ja usuelu esindajad. Koosviibimise auesimees on Tartu linnapea Urmas Klaas. Hommikusööki juhib Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) lõuna piirkonna piiskop Joel Luhamets. Osalejatel on võimalus mõelda kaasa Tartu linna aukodaniku ja endise vabadusvõitleja Enn Tarto mõtetele Eesti Vabariigi taastamisest.

Muusikat teeb Tartu linnas traditsiooniks saanud Lõuna-Eesti palvushommikusöögil Nõo kiriku meesansambel koosseisus: Margus Liiv, Erik Leedjärv, Mart Jaanson, Madis Kanarbik, Laurits Leedjärv, Bert-Ove Laasimer ja Ingmar Laasimer.

Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160 riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Koosviibimise eesmärk on tekitada dialoogi kogu Eestit puudutavates alusküsimustes nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond. Lisaks Tallinnale toimub palvushommikusöök veel mitmes Eesti linnas, suurim neist on jaanuari alguses aset leidev Lõuna-Eesti palvushommikusöök Tartus.

Head Uudised GoodNews