1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Millised on Eesti parimad raamatud? Anna oma hääl Eesti parimatele raamatutele
Millised on Eesti parimad raamatud? Anna oma hääl Eesti parimatele raamatutele

Millised on Eesti parimad raamatud? Anna oma hääl Eesti parimatele raamatutele

RaamatSel nädalal selgitavad Apollo ja Eesti Kirjastuste Liit välja, millised on Eesti rahva lemmikraamatud. Oma hääle eelmise aasta parimale ilukirjandus-, luule-, eluloo-, laste-, aime- ja käsiraamatule saab anda kuni pühapäevani.

Vähem kui kuu aja jooksul on Apollo ostu- ja turundusjuhi Eha Panki sõnul erinevatele Eesti teostele antud juba tuhandeid poolthääli ning rebimine on tõeliselt tihe. “Nüüd võivadki otsustavaks saada just viimasel hetkel antud hääled,” lisas Pank, et oma lemmikuid saab igaüks valida aadressil www.apollo.ee/parimadraamatud.

Näiteks eluloo kategoorias võitlevad esikoha pärast mehised teosed Mihkel Raua, Hendrik Sal-Salleri ja Hannes Võrno sulest. Käsiraamatute osas eelistavad hääletajad hetkesisuga Koržetsite kalaraamatut ning 2016. aastal enimmüüdud raamatut “Tark tee terviseni” Rene Bürklandilt.

“Apollo ja Eesti Kirjastuste Liit tegid ära põhjaliku eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias kümme teost ehk kokku 60 raamatut, mille seast valitaksegi välja need kõige-kõige paremad ehk Eesti rahva lemmikud,” ütles Pank, kelle hinnangul ilmus möödunud aastal Eesti autorite sulest palju väga häid teoseid, mis väärivad tunnustamist.

Apollo ja Eesti Kirjastuste Liidu eelvalikusse pääsesid uued, 2016. aasta enimmüüdud, rohket tähelepanu pälvinud ning omas žanris uudse lähenemisega teosed. 2016. aasta parimaid eesti autorite raamatuid saab valida kuni 22. jaanuarini veebihääletuse teel või Apollo kauplustes kohapeal. Kõigi hääletajate vahel läheb loosi Apollo e-luger 3.

2016. aasta lugejate lemmikraamatuteks saavad enim rahva hääli kogunud teosed. Võitjad kuulutatakse välja pärast häälte kokkulugemist toimuval auhinnatseremoonial 16. veebruaril.

Head Uudised GoodNews