1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ministeerium annab 32 000 eurot üheksale teatrialasele ettevõtmisele
Ministeerium annab 32 000 eurot üheksale teatrialasele ettevõtmisele

Ministeerium annab 32 000 eurot üheksale teatrialasele ettevõtmisele

Ministeerium annab 32 000 eurot üheksale teatrialasele ettevõtmiseleKultuuriministeerium annab üheksale teatrialastele sündmustele riigieelarvelist toetust ühtekokku 32 375 eurot.

Neljandast voorust jagus toetust nii Eesti ekspositsiooni viimiseks Prahas iga nelja aasta järel toimuvale rahvusvahelisele lavastuskunstisündmusele PQ’15 kui ka mitmete etenduskunsti-sündmuste korraldamiseks. Muuhulgas eraldab ministeerium 2600 eurot Piip ja Tuut Teatrile valgustehnika soetamiseks.

Tegemist on tänavu neljanda ehk viimase jaotusega programmist „Teatrialased sündmused, programmid ja arendusprojektid“, mille kogueelarve oli 290 011 eurot.

Kultuuriministeeriumi teatrinõuniku Hillar Seina sõnul on vajadus taolise toetusmeetme järgi etenduskunstide valdkonnas suur. „Aasta jooksul saime 169 taotlust kogusummas 1,3 miljonit eurot, samas kui programmi eelarve oli 290 011 eurot. Seega pidi komisjon tegema iga kord põhjalikult kaalutletud ja keerulisi otsuseid, kuid selle tulemusel õnnestus toetada aasta jooksul kokku 63 projekti ja sündmust,“ ütles ta.

Sein täpsustas, et 60 protsenti toetussummadest läks festivalide korralduskulude katteks, kolmandik erinevate erialakonverentside, meistriklasside, haridusprojektide jaoks. Kümnendik toetussummadest läks väiketeatritele inventari soetamiseks, üksiklavastuste väljatoomise kulusid sellest programmist ei kaetud.

Head Uudised GoodNews