1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mitmike kokkutulek jagab ellujäämispraktikaid
Mitmike kokkutulek jagab ellujäämispraktikaid

Mitmike kokkutulek jagab ellujäämispraktikaid

Mitmike kokkutulek 2017 Tallinna Loomaaias
Foto: Egon Ligi

11. augustil Eesti Vabaõhumuuseumis toimuv seitsmes mitmike kokkutulek jagab lastele ja vanematele ellujäämiseks tarvilisi teadmisi. Sündmus toob kokku kaksikuid ja kolmikuid ning nende õdesid-vendasid kasvatavad pered.

„Nutiilmas ja päris elus lahendatakse keerulisi olukordi erinevalt. Päris elus ei saa näiteks õnnetuse korral pausi nuppu vajutada, vaid on vaja eelnevaid teadmisi, mis õigel hetkel meenuksid ja hädast välja aitaksid, seda näiteks nii metsa eksimise, mõne vigastuse kui vale aine neelamise korral. Ka vanemad võivad leida end olukorrast, kus on vaja kiirelt reageerida, et laste tervist hoida. Seega ohutusalast teavet ei ole kunagi liiga palju,“ rääkis korraldustiimi liige Kadri Talva-Ots kokkutuleku seekordsest teemavalikust.

Laupäeval saavad pered läbi mängida erinevaid ohtlikke olukordi ja mõelda, milline on sobiv käitumisviis, panna end proovile nii Korrus3 kui FC Flora treeneritega, täiendada oma igapäevafüüsika teadmisi Hullude Professoritega, laulda, mängida ja palju muud põnevat teha. Kõige väiksemaid ootab rahulik beebiala, kus puhata, süüa ja mähkida ning teadmisi jagavad ka füsioterapeudid.

Lisaks põnevatele ja praktilistele töötubadele saavad lapsed lustida, peetakse traditsiooniline ühispiknik ja proovitakse ka sel korral mahutada kõik pered ühisele fotole.

„Meie kogukonna jaoks on sündmus oluline, sest pered ootavad väga omavahelist kohtumist ja mitmike kasvatamise praktikate jagamist. Ühise jututeema leiavad kiirelt eri vanuses laste vanemad ning lapsed omakorda tunnevad end mõnusalt, sest nad ei ole seltskonnas erandid oma sarnase õe või vennaga,“ sõnas korraldustiimi liige Mirjam Treiel.

Möödunud aastal osales mitmike kokkutulekul 200 perekonda. Mitmike kokkutulekut korraldavad kolm naist, kel endil täiesti keskmine mitmikepere – kaksikud ja nende õed-vennad.

Kokkutulekule on oodatud kõik mitmikepered, vajalik on registreerimine. Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews